ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ: Γιορτάζει το λαμπρό Μοναστήρι στο νησί της Αποκάλυψης

Του Ματθαίου Μελιανού-Πάτμος! Πάτμος, το Ιερό Νησί της Αποκαλύψεως! Πάτμος, η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου! Πάτμος, Πάτμος... Με ποια λόγια να περιγράψει κανείς το μικρό αυτό νησί στο βόρειο σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου; Θα τολμήσουμε μια σκιαγράφησή του, ώστε να πάρει ο αναγνώστης μια ελάχιστη γεύση από τη μακραίωνη και τόσο σημαντική ιστορία του. Έχουν κυκλοφορήσει άπειρα δημοσιεύματα· το Διαδίκτυο κατακλύζεται από σχόλια, φωτογραφίες, φιλμάκια· προβολή αξιόλογη από φορείς, επαγγελματίες κ.λπ. Την Πάτμο, όμως, δεν μπορείς να τη γνωρίσεις αν δεν αγγίξουν τα πόδια σου στα αγιασμένα χώματά της, αν δεν

αναπνεύσεις το πνευματικό της οξυγόνο, αν δεν λουστείς με τη Θεϊκή Χάρη που εκπηγάζει από τον Ιερό Βράχο της Αποκαλύψεως και «αρδεύει» όλο το νησί. Πρέπει να υπερτονισθεί αυτό το σημείο, ώστε να αποφύγουμε να μιλάμε «για αύρα» και για κάθε άλλο άσχετο με τον Θεοβάδιστο και Αποστολοβάδιστο αυτόν τόπο.

Το άρθρο ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ: Γιορτάζει το λαμπρό Μοναστήρι στο νησί της Αποκάλυψης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, Γιορτάζει, Μοναστήρι, Αποκάλυψης,agiou ioannou theologou, giortazei, monastiri, apokalypsis