Αγία Φωτεινή Σαμαρείτιδα εορτή 26 Φεβρουαρίου: Φριχτά βασανιστήρια και μοναδικά θαύματα της Αγίας

ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ: Η Αγία Φωτεινή η Μεγαλομάρτυς η Σαμαρείτιδα τιμάται στις 26 Φεβρουαρίου 2020 από την Εκκλησία μας. Η Αγία Φωτεινή έζησε στα χρόνια του Χριστού. Ήταν Σαμαρίτισσα στην καταγωγή και διέμενε στην πόλη Συχάρ όπου ζούσε ένα έκλυτο βίο. Ο τρόπος ζωής της ήταν γνωστός στους συμπολίτες της και για αυτόν την είχαν στιγματίσει. Εκείνο τον καιρό, ο Ιησούς περνούσε από την Συχάρ και στάθηκε σε ένα πηγάδι για να πιει νερό. Εκεί συναντήθηκε με την Αγία Φωτεινή από την οποία ζήτησε να του δώσει νερό. Τότε

οι Ιουδαίοι και οι Σαμαρείτες δεν είχαν επαφές και γι’ αυτό παραξενεύτηκε η Αγία που ένας Ιουδαίος της απηύθυνε τον λόγο. Το είπε αυτό στον Ιησού και Εκείνος της αποκρίθηκε ότι αν ήξερε ποιος είναι θα του ζητούσε αυτή νερό που δεν τελειώνει ποτέ και όταν το πιει κάποιος δεν ξαναδιψά, εννοώντας φυσικά τον λόγο του Κυρίου και την Χριστιανική πίστη.

Το άρθρο Αγία Φωτεινή Σαμαρείτιδα εορτή 26 Φεβρουαρίου: Φριχτά βασανιστήρια και μοναδικά θαύματα της Αγίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα