28 Οκτωβρίου γιορτή σήμερα: Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου – Επέτειος ΟΧΙ

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ: Την Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου γιορτάζουμε σήμερα Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 μαζί με την επέτειο του ΟΧΙ. Λόγω των πολλών θαυμάτων από την Παναγία, που ανέφεραν οι Έλληνες στρατιώτες στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο το 1940, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με απόφασή της το 1952, καθιέρωσε να εορτάζεται η Άγια Σκέπη της Θεοτόκου αντί για την 1η Οκτωβρίου, στις 28 Οκτωβρίου. Η εορτή της Άγιας Σκέπης της Θεοτόκου η οποία τελούνταν από παλαιότατων χρόνων την 1η Οκτωβρίου, ήταν ανάμνηση του θαύματος το

οποίο είδε ο Όσιος Ανδρέας. Κατά τη διάρκεια μιας αγρυπνίας στο παρεκκλήσι της «Αγίας Σορού» του ναού των Βλαχερνών στην Κωνσταντινούπολη, ο Όσιος Ανδρέας είδε την Θεοτόκο να προχωράει από τις βασιλικές πύλες προς το θυσιαστήριο ανάμεσα σε λευκοφορους άγιους, από τους οποίους ξεχώριζαν ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος.

Το άρθρο 28 Οκτωβρίου γιορτή σήμερα: Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου – Επέτειος ΟΧΙ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα