Βρετανία: Ο Τζόνσον θα ζητήσει "ενισχύσεις" από Γιούνκερ, Μέρκελ και Μακρόν για το Brexit

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα παροτρύνει την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τους οποίους θα μιλήσει έως αύριο Δευτέρα βράδυ, να υποστηρίξουν τη συμφωνία που πρότεινε στην ΕΕ για το Brexit, γράφει στο τεύχος της που κυκλοφορεί η εφημερίδα The Sunday Times.

Ο

Τζόνσον θα προτείνει στους τρεις ηγέτες να συμβάλλουν στην προσπάθειά του να κλειστεί νέα συμφωνία μέσα στην εβδομάδα ή να συναινέσουν να προχωρήσει μια «φιλική» εκδοχή της αποχώρησης χωρίς συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται κυβερνητική πηγή.

Η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο  

Το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας θα ενημερωθεί για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit στις 14:45 ώρα Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ο αρμόδιος υπουργός για τις σχέσεις της κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα ενημερωθεί στις 12:45 (τοπική ώρα) σήμερα αναφορικά με το πόσο έχουν προχωρήσει αυτές οι διαπραγματεύσεις και αυτό είναι προφανώς ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας», δήλωσε ο Ρις-Μογκ στο Sky News, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να διενεργηθούν εκλογές στη χώρα πριν από τα Χριστούγεννα.

Ερωτηθείς για το εάν αναμένει εκλογές πριν τα Χριστούγεννα, ο Κόρμπιν δήλωσε: «Αυτό είναι προφανώς μια ισχυρή πιθανότητα. Αλλά ακούστε, είμαστε έτοιμοι για εκλογές ανά πάσα στιγμή».

Από την πλευρά της ο Τζο Σουίνσον, επικεφαλής του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών δήλωσε ότι δεν θα στήριζε μια κυβέρνηση υπό τον Κόρμπιν. Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν συνθήκες υπό τις οποιες το κόμμα θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τον ηγέτων των Εργατικών, η Σουίνσον δήλωσε στο Sky News: «Όχι, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν είναι κατάλληλος για να γίνει πρωθυπουργός».

Νέα BREXIT ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα