Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 165 «ναι» το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, με 165 υπέρ και 122 κατά, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπό τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Από την πλευρά της ΝΔ διαμηνύεται ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αναμετρηθεί με το μέγεθος των εμποδίων και των στρεβλώσεων στην επιχειρηματικότητα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει

την κυβέρνηση ότι φέρνει τις ρυθμίσεις του 2ου μνημονίου χωρίς τη δικαιολογία του ΔΝΤ και βαφτίζει ως αναπτυξιακό νομοσχέδιο τα αιτήματα του ΣΕΒ.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς τον λόγο πήραν ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απουσίαζε από τη συζήτηση.

 

Τσίπρας: Αυτό δεν είναι αναπτυξιακό νομοσχέδιο, είναι «ωραίο μου πλυντήριο»

Με επίθεση στην κυβέρνηση για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι ‘ωραίο μου πλυντήριο’. Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση. Σε κάθε σελίδα και μια φωτογραφία φίλων σας επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πρώτα βλέπετε ποιους φίλους και ποια συμφέροντα πρέπει να ικανοποιήσουμε. Αφού τα μαζέψετε τα ρουσφέτια, μετά βγάζετε τις φωτογραφίες και τις μετατρέπετε σε άρθρα και τροπολογίες».

Ακολούθως. κατηγόρησε την κυβέρνηση για «νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που σας υπαγορεύει ο ΣΕΒ».

Γεννηματά κατά ΝΔ: «Ευνοείτε τους λίγους έναντι των πολλών»

Κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στη Βουλή, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική για πλήθος θεμάτων, ενώ για το ίδιο το νομοσχέδιο υποστήριξε πως είναι «κατώτερων των περιστάσεων που χρειάζεται η χώρα, βαθιάς συντηρητικής αντίληψης που δεν δημιουργεί καμία προοπτική ανάπτυξης».

Έτσι η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι το κόμμα της λέει «ΟΧΙ» επί της αρχής σε αυτό το νομοσχέδιο.

Νέα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα