Συντριβή Boeing 737 στο Ιράν: Τραγωδία με ζευγάρι νεόνυμφων - Πέθανε ενώ περίμενε να πάρει τις γαμήλιες φωτογραφίες

14:09 9/1/2020 - Πηγή: Eirinika

Και οι 176 άνθρωποι που επέβαιναν στο Boeing 737 σκοτώθηκαν, όταν το αεροσκάφος κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη, με προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Από τα πιο τραγικά θύματα που συγκλονίζουν όλο τον κόσμο είναι ένα ζευγάρι νεόνυμφων που είχε ταξιδέψει στο Ιράν προκειμένου να παντρευτεί, βρίσκεται μεταξύ των 63 Καναδών που σκοτώθηκαν, όταν το αεροσκάφος τους της εταιρείας Ukrainian Airlines συνετρίβη, αναφέρει το telegraph.co.uk

 

Ukrainian

#Boeing737 crash:

- No survivors. 176 people dead, mostly Iranians
- Plane went down soon after takeoff at #Tehran airport
- Crash was due to engine failure, according to airport report, but airline claims the plane was in ‘excellent condition’https://t.co/MIewtGYW36 pic.twitter.com/QhrIMxcQSX

— RT (@RT_com) January 8, 2020

 

Ο Αράς Πουρζαραμπί, 26 ετών, και η Πουνέ Γκουρτζί, 25 ετών, φοιτητές Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, είχαν πάει στο Ιράν για τον γάμο τους, είπε ο Ρέζα Ακμπάρι, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ιρανικής Κληρονομιάς του Έντμοντον.

Ταξίδευαν με άλλους τέσσερις ανθρώπους, που παρέστησαν στο γαμήλιο πάρτι τους και άλλους 24 Ιρανο-Καναδούς από το Έντμοντον, είπε ο Ακμπάρι.

«Θεέ μου, δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε ο Ακμπάρι στο Reuters. «Η κοινότητά μας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ».

 

Boeing 737 Ukrainian Airlines plane crashes because of technical problems with 180 passengers in the Iranian capital, Tehran.#Boeing737 #Boeing737Max #IranvsUSA #IranvsUsa #boeingcrash pic.twitter.com/FHIcsuEEKA

— Nasir (@PinkSalt_Pak) January 8, 2020

 

Ψάχνουν απαντήσεις για τα αίτια

Στο μεταξύ, τα δύο μαύρα κουτιά βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος κατεστραμμένα, αλλά θεωρείται ότι τα δεδομένα τους θα μπορούν να ανακτηθούν, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο.

Η Τεχεράνη, από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να τα παραδώσει στη Boeing, στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ ο επικεφαλής της ιρανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Αλί Αμπεντζαντέχ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr, δεν ξεκαθάρισε σε ποια χώρα θα σταλεί το μαύρο κουτί.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αλέξι Χόντσαρουκ, ερωτηθείς αν το αεροσκάφος ενδέχεται να καταρρίφθηκε από πύραυλο, ζήτησε να μην γίνονται εικασίες αν δεν διακριβωθούν και επίσημα τα αίτια του δυστυχήματος.

Ανάλογη δήλωση έκανε νωρίτερα και ο πρόεδρος Ζελένσκι. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι η Ουκρανία απαγόρευσε τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών της από τον εναέριο χώρο του Ιράν από τις 9 Ιανουαρίου.  

Η μαύρη λίστα της τραγωδίας:

Εκτός των Καναδών, 82 Ιρανοί, 11 Ουκρανοί, εκ των οποίων τα 9 μέλη του πληρώματος, 10 Σουηδοί, 4 Αφγανοί, 3 Γερμανοί και 3 Βρετανοί επέβαιναν στο Μπόινγκ 737 της Ukraine International Airlines.

 

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο αεροδρόμιο της Τεχεράνη: Συνετρίβη Boeing με νεκρούς και τους 170 επιβαίνοντες - Η στιγμή που φλεγόταν στον αέρα - Βίντεο 
 

Νέα ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΟΝΥΜΦΟΙ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα