Πως γίνεται αυτή η σκληρή εικόνα τριών μωρών νεκρών να έγινε τόσο συνηθισμένη και να μην μας αφορά; (ΦΩΤΟ)

Σοκαριστικές εικόνες που δείχνουν τα άψυχα σώματα τριών μωρών να ανασύρονται από τη Μεσόγειο είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα. Τα βρέφη ανασύρθηκαν νεκρά και σχεδόν άλλοι 100 άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης.

Οι εικόνες που ραγίζουν καρδιές, δείχνουν τους διασώστες να ανασύρουν τα τρία άψυχα μωράκια από τη θάλασσα, κοντά στο Γκαράμπουλι, ανατολικά της Τρίπολης.

Σύμφωνα με διασωθέντες και τις λιμενικές αρχές της χώρας, σχεδόν 120 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους προερχόμενοι από αφρικανικές χώρες, επέβαιναν στο φουσκωτό που βυθίστηκε σε απόσταση μόλις 6 χιλιομέτρων από τις λιβυκές ακτές.

Φώτο: AFP

Από το ναυάγιο σώθηκαν μόνο 16 μετανάστες, όλοι τους νεαροί άνδρες, που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή Αλ Χμιντίγια, στα ανατολικά της Τρίπολης.

ΦΩΤΟ AFP

Το πλοιάριο είχε αποπλεύσει τα ξημερώματα από το λιμάνι της πόλης Γκαραμπούλι, που απέχει 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Λιβύης.

ΦΩΤΟ:AFP

Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε μια έκρηξη και η μηχανή του τυλίχθηκε στις φλόγες. Το φουσκωτό άρχισε να παίρνει νερό, οι άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα και προσπάθησαν να κρατηθούν από ένα τμήμα του σκάφους που παρέμενε στην επιφάνεια είτε από μπιτόνια με καύσιμα που επέπλεαν.

ΦΩΤΟ: AFP

Σύμφωνα με το λιμενικό, έγιναν αντιληπτοί από ντόπιους ψαράδες που ενημέρωσαν τις αρχές.

ΦΩΤΟ: AFP

Οι διασωθέντες ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν πολλές οικογένειες Μαροκινών, καθώς και Υεμενίτες, ενώ μεταξύ των αγνοούμενων είναι δύο μωρά και τρία μικρά παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, καθώς και 10-15 γυναίκες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ και από τη Metro uk

Νέα ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΡΙΑ ΜΩΡΑ ΝΕΚΡΑ ΛΙΒΥΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΑΡΙΟ 120 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα