Παραιτήθηκε η κυβέρνηση - Εκλογές στις 7 Ιουλίου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Προκόπη Παυλόπουλο (φώτο-βίντεο)

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου στις 18:30, όπως είχε προαναγγελθεί

για την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ως λόγο για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε το γεγονός ότι μετά τις ευρωεκλογές έχει διαμορφωθεί μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου περίπου 4 μηνών, η οποία μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ελληνική οικονομία, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όπως είναι γνωστό προτίθεμαι να ζητήσω την προκήρυξη πρόωρων εκλογών», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Έχοντας πλήρη αίσθηση ευθύνης, σάς ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές για ανανέωση της λαϊκής εντολής». 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, λαμβάνοντας το λόγο, έκανε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές.

 «Κύριε Πρωθυπουργέ αποδέχομαι το αίτημά σας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Αλέξη Τσίπρα, επικαλούμενος το σχετικό άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται έτσι να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, το οποίο και θα θυροκολληθεί στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, θα μεταβεί στη συνέχεια, στις 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός του ενόψει των εθνικών εκλογών.

Νέα ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα