Οι αγρότες πολιορκούν τις Βρυξέλλες: Πάνω από 1.000 τρακτέρ στο Ευρωκοινοβούλιο, άναψαν φωτιές - Δείτε φωτό και βίντεο από τις κινητοποιήσεις

11:20 1/2/2024 - Πηγή: Eirinika

Οι Βρυξέλλες ξύπνησαν σήμερα με μποτιλιαρίσματα και τον ήχο από τις κόρνες, καθώς χίλια τρακτέρ αναμένονταν στην πρωτεύουσα για να καταγγείλουν οι αγρότες -όχι μόνο Βέλγοι αλλά μαζί τους και Ιταλοί και Ισπανοί- την «ασυνέπεια των ευρωπαϊκών πολιτικών» σε θέματα γεωργίας.

Την ίδια ώρα οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες ετοιμάζονταν να συναντηθούν στην καρδιά των Βρυξελλών για να συζητήσουν για τη βοήθεια στην Ουκρανία και τουλάχιστον στο περιθώριο για το μέγα θέμα των αγροτών που έχουν ξεσηκωθεί σε όλη

την Ευρώπη ζητώντας αλλαγές στο ισχύον πλαίσιο.

Η Place du Luxembourg, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και οι παρακείμενοι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι όπως και πολλοί άλλοι δρόμοι στις Βρυξέλλες καθώς 1.000 τρακτέρ βρίσκονται στους δρόμους πέριξ και εντός της πρωτεύουσας της Ευρώπης, σύμφωνα με μια πρώτη καταμέτρηση που έγινε από τις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τη Le Soir.

Oπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βελγικό μέσο οι αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώνονται ανάμεσα στη μικρή rue de la Loi και την Place du Luxembourg.

Φωτιές αλλά και ένα πεσμένο άγαλμα, τρακτέρ και πανό συνθέτουν το σκηνικό στην καρδιά των Βρυξελλών.

Brussels, morning of the EU summit! Looks like a war zone, but it is the EU waging war on its farmers. European farmers are enraged - they’ll have no more of it and we stand in full solidarity!

Keywords
Τυχαία Θέματα