Κυριάκος Μητσοτάκης: "Αποτύχατε δύο φορές δεν θα υπάρξει τρίτη"

Με επίθεση στην κυβέρνηση, "για τον τρόπο που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου", ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στην προεδρική εκλογή του 2015 και είπε: "Εσείς που λέγατε ότι θα είσαστε κάθε λέξη του Συντάγματος ευτελίσατε το Σύνταγμα,

εργαλειοποιώντας την εκλογή Προέδρου και ρίχνοντας την κυβέρνηση με την Χρυσή Αυγή και με τον κ. Κουβέλη, για να έλθετε μετά από ένα εξάμηνο να εφαρμόσετε τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές...Κοροϊδέψατε δύο φορές τον ελληνικό λαό. Τη μία φορά σαν αντιμνημονιακή δύναμη, την δεύτερη σαν μνημονιακή. Το κόστος που πληρώνει ο ελληνικός λαός είναι 100 δισ. ευρώ".

Λέγατε ότι «είστε κάθε λέξη του Συντάγματος», ενώ το είχατε ήδη ευτελίσει, εργαλειοποιώντας την εκλογή ΠτΔ. Ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή & τον κ. Κουβέλη για να εφαρμόστετε, μετά από 6 καταστροφικούς μήνες, τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) December 19, 2017

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι είναι "χρήσιμοι ηλίθιοι", και πρόσθεσε: "τρίτη ευκαιρία δεν έχετε. Αποτύχατε και σαν αντιμνημονιακοί και σαν μνημονιακοί".

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό είπε ότι είναι προϋπολογισμός λιτότητας, αντιαναπτυξιακός, προϋπολογισμός φόρων και εν τέλει αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση είπε, έχει αποτύχει παταγωδώς, η Ελλάδα σέρνεται. Δεν αξίζει στους πολίτες άλλος ένας χαμένος χρόνος μετά από τόσες θυσίες. Εδώ και τρία χρόνια κρύβετε το πραγματικό πρόβλημα και ψεύδεστε συνειδητά.

Κοροϊδέψατε το λαό δύο φορές. Εκλεγήκατε την πρώτη φορά ως αντιμνημονιακοί και τη δεύτερη ως μνημονιακοί. Αποτύχατε δύο φορές. Την πρώτη φορά μας στοιχίσατε 100 δισ. ευρώ. Το κόστος της δεύτερης αποτυχίας σας θα το πληρώνουμε οι Έλληνες για πολλά χρόνια. #vouli #προϋπολογισμός

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) December 19, 2017

«Χάσαμε μια μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία για την Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια. Και αυτό δεν λέγεται επιτυχία. Ο στόχος στις επενδύσεις ήταν για 9,1% και είναι στο 5,1%

Οι προβλέψεις για την οικονομία πέφτουν έξω με κυριότερη αυτήν για τον ρυθμό ανάπτυξης. Καθαρή έξοδος δεν θα υπάρξει, έχουν ήδη δρομολογηθεί μέτρα μέχρι το 2020 και θα υπάρξει σκληρή επιτήρηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως χάνονται θέσεις πλήρους απασχόλησης και δημιουργούνται θέσεις υποαπασχόλησης και τα έσοδα αυξάνονται συγκυριακά και όχι με βιώσιμο τρόπο.

Ο ελληνικός λαός σας έχει ήδη ακριβοπληρώσει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο προϋπολογισμός του 2018 μεγαλώνει κι άλλο το λογαριασμό. Γι’ αυτό και οι πολίτες εύχονται κι ελπίζουν ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί σήμερα να είναι ο τελευταίος #προϋπολογισμος της κυβέρνησής σας.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) December 19, 2017

Λέτε ότι η οικονομία δήθεν υπεραποδίδει. Καμία υπεραπόδοση δεν υπάρχει. Αντιθέτως η οικονομία πέφτει έξω σε βασικούς στόχους, με σημαντικότερο όλων το ρυθμό ανάπτυξης. Η μόνη υπεραπόδοση που έχετε πετύχει αφορά την αποτυχία σας. #vouli #προϋπολογισμός

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) December 19, 2017

Προσωπική επίθεση

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, είπε ότι «αμφιβάλλω αν έχετε καμία ιδεολογία» - και επικαλέστηκε δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι «είστε μία εγκληματική κυβέρνηση...»-, ενώ συνεχίζοντας είπε: «είστε ψεύτης και κωλοτούμπας, ο απόλυτος κυνισμός, η βαθιά σας ανηθικότητα, το ψέμα, είναι στοιχεία του χαρακτήρα σας, όσο μένετε στη εξουσία καλύτερες μέρες δεν θα έλθουν».

Συνεχίζοντας είπε ότι η συζήτηση απέδειξε ότι μία ετερόκλητη πολιτική συμμαχία που γαλουχήθηκε σε συνθήκες τυχοδιοκτικής γυμναστικής, δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. «Μόνος στόχος σας είναι η παραμονή στην εξουσία. Εξακολουθείτε να κάνετε κάθε προσπάθεια για να εμφυσήσετε τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία και ενισχύετε μία νέα ολιγαρχία με την οποία συναλλάσσεστε» προσέθεσε.

Το πρόβλημα σας κ. Τσίπρα είναι ο αφόρητος κυνισμός σας. Τα ατέλειωτα ψέματά σας. Η μνημειώδης ανικανότητα σας. Η βαθιά σας ανηθικότητα. Αυτά είναι στοιχεία του χαρακτήρα σας. Δεν αλλάζουν. Ούτε μασκαρεύονται. Οι Έλληνες σας γνωρίζουν πια καλά. #vouli #προϋπολογισμός

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) December 19, 2017

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με προσλήψεις συμβασιούχων και με δημιουργία θέσεων γραμματέων, οικοδομεί κομματικό κράτος και πρόσθεσε: «δεν θα υποσχεθώ μονιμοποιήσεις συμβασιούχων για να κερδίσω μερικές δεκάδες χιλιάδες ψήφους. Αν θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, πρέπει να αφήσουμε πίσω τις πολιτικές της μεταπολίτευσης».

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ που βασίζεται σε δύο άξονες: ο πρώτος είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της φορολογίας, ώστε με κινητήριο μοχλό τον ιδιωτικό τομέα και με την στήριξη ενός λειτουργικού κράτους να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα. «Μπορούμε να κάνουμε το κράτος μικρότερο και αποτελεσματικότερο, και ξέρουμε πώς να φέρουμε επενδύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δεύτερος είναι η διάχυση της ευημερίας σε όλη την κοινωνία με υψηλές κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους, στην Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Πρόνοια και την εξασφάλιση ενός εγγυημένου εισοδήματος για όλους τους Έλληνες. Αποτελεσματική πολιτική απέναντι στη φτώχεια δεν είναι τα ευκαιριακά επιδόματα, αλλά οι σταθερές δουλειές που θα έλθουν μόνο με την προσέλκυση επενδύσεων.

Κλείνοντας είπε: «το 2018 θα υπάρξει καθαρή έξοδος δική σας από την εξουσία με τη βροντερή ετυμηγορία του ελληνικού λαού και όταν βρεθείτε στην αντιπολίτευση που θα είσαστε πολύ λιγότεροι, να δω πόσο θα αντέξετε. Το 2018 να είναι το έτος της μεγάλης ανατροπής γιατί οι Έλληνες αξίζουμε πολύ καλύτερα από αυτό που έχουμε σήμερα».

Θα κάνετε κάτι για τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο; Για αυτούς που έχουν τους servers τους στη Μάλτα και δηλώνουν ό,τι προαιρούνται. Ή μήπως επεiδή τελευταία απέκτησαν ΜΜΕ που όλως τυχαίως στηρίζουν την Κυβέρνηση θα συνεχίζουν ανενόχλητοι; Τολμάτε να μιλάτε εσείς για διαπλοκή;

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) December 19, 2017

Διαπλοκή

Επίθεση επιπλέον στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και για το θέμα της διαπλοκής, ξεκινώντας από το θέμα του διαδικυακού τζόγου. Ρώτησε αν θα κάνει η κυβέρνηση κάτι για τον διαδικτυακό τζόγο ή αν κάποιοι θα συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν επειδή απέκτησαν μέσα ενημέρωσης; «Τολμάτε εσείς να μιλάτε για φοροδιαφυγή και διαπλοκή», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ απαντώντας σε παρατήρηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τα έδρανα, είπε: «Εμείς δεν πανηγυρίζαμε αγκαλιά με καναλάρχες όταν άλλαζαν ιδιοκτησίες καναλιών».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Νέα ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα