Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 331 τα κρούσματα σήμερα - 8 διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες

Τα νέα δεδομένα για την έξαρση του κορωνοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 103 και το σύνολό τους ανέρχεται σε 331. Πιο συγκεκριμένα, 49 ήταν

τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ επιβεβαιώθηκαν 54 ακόμη περιπτώσεις από εργαστηριακές εξετάσεις προηγούμενων ημερών.

Αυτή τη στιγμή 51 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται, ενώ 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Συνολικά 10 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό και έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί και ελεγχθεί 4.000 δείγματα για πιθανή μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για επιτήρηση της υγείας και κατά το δυνατόν περιορισμό των επαφών όποιου επιστρέφει από το εξωτερικό. Ο κύριος τρόπος μετάδοσης εξακολουθεί να είναι μέσω αεροσταγονιδίων και όχι αερογενής.

Τσιόδρας: Πολύ κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως έχουν εξεταστεί περίπου 4.000 δείγματα, με τα περισσότερα να είναι στην Αθήνα. Έκρουσε όμως τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες.

«Δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει. Θεωρώ ότι οι επόμενες ημέρες και επόμενες δυο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ακόμη, το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να υπολογίσει τον ακριβή αριθμό. Οι ειδικοί έχουν επισημάνει πως περιμένουν περαιτέρω αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, λόγω της διασποράς των προηγούμενων δυο εβδομάδων και ελπίζουν μετά από αυτό το διάστημα να μπει «φρένο» στην αύξησή τους.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Νέα Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα