Ιρλανδία, Ισπανία & Νορβηγία αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη ως κράτος – Τι απαντά το Ισραήλ (βίντεο)

Ιρλανδία, Ισπανία & Νορβηγία αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη ως κράτος – Τι απαντά το Ισραήλ (βίντεο)egakiWed, 05/22/2024 - 15:03

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος από τις 28 Μαΐου και καλεί και τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν το ίδιο.

Λίγο μετά τις 10:00 και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αναγνωρίσει την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους από την ερχόμενη Τρίτη,

28 Μαΐου.

Το ίδιο ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Σάιμον Χάρις, προσθέτοντας ότι αναμένει και άλλες χώρες να ακολουθήσουν, κάνοντας το ίδιο βήμα τις επόμενες εβδομάδες.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Στέρε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Όσλο, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ στις 28 Μαΐου. Ο Νορβηγός πρωθυπουργός απηύθυνε με αυτή την αφορμή «ισχυρή έκκληση» σε άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο.

Norway announces plans to recognise the state of Palestine. pic.twitter.com/gY2f07xpaq

— Saul Staniforth (@SaulStaniforth) May 22, 2024

Ο Στέρε καταδίκασε εκ νέου τη Χαμάς και διαβεβαίωσε ότι η αναγνώριση της Παλαιστίνης αποτελεί ένα μέσο υποστήριξης των μετριοπαθών δυνάμεων που χάνουν έδαφος σε αυτήν την παρατεταμένη και ωμή σύγκρουση. Επίσης στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νορβηγίας και αριθμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης, δήλωσε επίσης.

BREAKING — After Norway and Ireland, Spain also announces that it will formally recognise the state of Palestine: PM Sanchez pic.twitter.com/4MVbFRWL4O

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) May 22, 2024

Ο στόχος είναι να υπάρξει ένα παλαιστινιακό κράτος που θα έχει πολιτική συνοχή και θα απορρέει από την Παλαιστινιακή Αρχή, συνέχισε. Πιστεύουμε ότι η λύση των δύο κρατών είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ, σημείωσε επίσης.

BREAKING:

Ireland announces it’s officially recognizing Palestine as a state

Keywords
Τυχαία Θέματα