Φωτό και βίντεο από τη φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Οι 875 επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που εκτελούσε χθες (28/08) το δρομολόγιο Πειραιάς - Χανιά, επέστρεψε στον Πειραιά, όταν διαπτιστώθηκε -λίγο μετά τα μεσάνυχτα- πως το γκαράζ είχε πάρει φωτιά.

Στο πλοίο επέβαιναν 1.016 άνθρωποι, 875 επιβάτες και 141 άτομα πληρώματος. Επίσης, υπήρχαν 80 φορτηγά και 152 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Οι επιβάτες αποποβιβάστηκαν

με ασφάλεια.

Το χρονικό

Η φωτιά εκδηλώθηκε όταν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έπλεε 8 ν.μ. ανοιχτά της νησίδας του Αγίου Γεωργίου.

Όλοι οι επιβάτες πήγαν στο κατάστρωμα και τους δόθηκαν σωσίβια.

Στο σημείο, για βοήθεια, έσπευσαν τα πλοία «Blue Horizon» και «Κνωσός Παλάς», 9 σκάφη του Λιμενικού κι η φρεγάτα «Λήμνος».

Με tweet, η Πυροσβεστική ενημέρωσε για την πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά πλοιάρια με πλήρωμα 13 ατόμων και 1 ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ.

Για την #πυρκαγιά στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος ανοιχτά της Ύδρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει συνδράμει από τη θάλασσα με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια με πλήρωμα 13 ατόμων και 1 ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 28 Αυγούστου 2018

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, στις 04:00 (29/08), στην Ακτή Ξαβερίου κι εκεί οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με δέκα οχήματα, 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ.

Δήμαρχος Πλατανιά: «Υπήρχε παντού καπνός»

Στο φλεγόμενο πλοίο βρισκόταν κι ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Μαλανδράκης, ο οποίος περιέγραψε τα όσα συνέβησαν.

«Βγήκε ανακοίνωση στις, 23:45 να πάμε στον χώρο συγκέντρωσης, χωρίς να ξέρουμε τον λόγο. Ύστερα, το πλήρωμα μάς ενημέρωσε. Ο καπνός ήταν πάρα πολύς κι έτσι αναγκαστήκαμε να βγούμε στο κατάστρωμα» ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Σαντορινός: «Θα γίνει έρευνα»

Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. «Αυτή τη στιγμή προχωράμε στην προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσαν.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

Νέα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ΠΛΟΙΟ ΦΩΤΙΑ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα