Έτσι τίμησε ο Τραμπ την επέτειο της 25ης Μαρτίου: Μπουζούκια και τσολιάδες στον Λευκό Οίκο! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Λευκός Οίκος πλημμύρισε... Ελλάδα με αφορμή την εκδήλωση για την 25η Μαρτίου.

«Τιμούμε την ελληνική ανεξαρτησία εδώ στο Λευκό Οίκο από το 1987, μια παράδοση που γνωρίζουμε ότι θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. Θα είμαι μαζί σας μόνο για τα επόμενα επτά», είπε στην ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος, αφήνοντας υπονοούμενα πως θα διεκδικήσει την προεδρία και για δεύτερη τετραετία.

(Βίντεο: facebook/

Εθνικός Κήρυκας)

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ πλήθος ομογενών έδωσαν το "παρών".

(Βίντεο: GreekReporter.com)

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος αναφέρθηκε στις κοινές αξίες που υπάρχουν ανάμεσα στην ελληνική επανάσταση και τις ιδρυτικές αρχές της αμερικανικής δημοκρατίας. «Η Αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας μιλάει για αλήθειες που είναι αυτονόητες: την ισότητα όλων των ανθρώπων και τα δικαιώματά τους, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης. Ο Ελληνικός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου του 1821 είναι ένα καλό παράδειγμα. Την ημέρα εκείνη, ο ελληνικός λαός έπρεπε να ξεσηκωθεί εναντίον των καταπιεστών του και να δώσει έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα που απαιτούσε τεράστιες θυσίες για να κατακτήσει αυτές τις αυταπόδεικτες αλήθειες, δηλαδή την ελευθερία και την ανεξαρτησία τόσο σε ατομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο» είπε.

Χρησιμοποιώντας ως έναυσμα τις κοινές πολιτισμικές αρχές και αξίες, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε έκκληση στον πρόεδρο Τραμπ να στηρίξει την θρησκευτική ελευθερία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, την προώθηση μια δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό καθώς και την εξεύρεση μιας νέας ονομασίας για την ΠΓΔΜ που, όπως είπε, θα είναι ιστορικά έγκυρη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

(Photo: GreekReporter.com)

Από νωρίς το απόγευμα ο Λευκός Οίκος είχε ντυθεί στα γαλανόλευκα!

Νέοι ντυμένοι τσολιάδες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ την τιμητική του είχε και το μπουζούκι!

(Photo: GreekReporter.com)

(Βίντεο: facebook/ Εθνικός Κήρυκας)

(Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας)

(Βίντεο: facebook/ Εθνικός Κήρυκας)

(Βίντεο: facebook/ Εθνικός Κήρυκας)

(Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας)

(Βίντεο: GreekReporter.com)

(Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας)

Νέα ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΙΝΤΕΟ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα