Έφτασαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι 11 Ελληνες από τη Γάζα - Οι συγκινητικές στιγμές & τα πρώτα τους λόγια

Στην Αθήνα μέσω Καΐρου με ειδική πτήση της Αegean έφτασαν το μεσημέρι της Παρασκευής (3/11) οι πρώτοι Έλληνες που διέμεναν στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για 11 Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογειών τους. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τους περίμεναν πολλοί συγγενείς και φίλοι.

Κατάφεραν να περάσουν στην Αίγυπτο από τη μεθόριο της Ράφα. Οι περιγραφές των στιγμών φρίκης που έζησαν, όπως τις ανέφεραν σε όσους τους προϋπάντησαν στο αεροδρόμιο,

προκαλούν σοκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών «κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου και υπό το συντονισμό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, δώδεκα Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διέμεναν στη Γάζα, διήλθαν με ασφάλεια από τη συνοριακή διάβαση της Ράφας».

    
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pavlos Marinakis (@pavlosmarinakis)

«Ο Δημήτρης Ιατρίδης – Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου «ήταν πράγματι 16 αλλά τις επόμενες ώρες θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τους υπόλοιπους και τι ακριβώς έχει γίνει, όλα έχουν πάει καλά».

Οι Έλληνες και τα μέλη των οικογενειών θα διαμείνουν στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας.

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΑΖΑ, ΧΑΜΑΣ, ΙΣΡΑΗΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα