Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

17:34 2/5/2024 - Πηγή: Reporter

Οι μετοχές της Wall Street σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη (2/5), καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε περισσότερα εταιρικά κέρδη και μια βασική έκθεση για την εργασία που έχει οριστεί για αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,37% στις 38,044.09 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,42% στις 38,044.09 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κερδίζει 0,81% στις 15,732.20 μονάδες.

Ταυτόχρονα, η Chipmaker Qualcomm σημείωσε άνοδο άνω του 5% χάρη στα καλύτερα του αναμενόμενου προσαρμοσμένα

κέρδη και τις ισχυρές προβλέψεις για τα έσοδα, ενώ η υπηρεσία delivery DoorDash
σημείωσε πτώση 11% μετά την ανακοίνωση ευρύτερων ζημιών ανά μετοχή από τις προβλέψεις της Wall Street.

Ακόμη, η εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana εκτοξεύθηκε κατά 38% μετά την ανακοίνωση των καλύτερων κερδών όλων των εποχών την Τετάρτη (1/5).

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, αμετάβλητες παρέμειναν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των αιτήσεων παρέμεινε στις 208.000 έναντι προβλέψεων για άνοδο στις 212.000 αιτήσεις.

Την ίδια στιγμή, οριακή υποχώρηση κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα τον Μάρτιο, στα 69,4 δισ. δολάρια από 69,5 δισ. τον Φεβρουάριο, πλησιάζοντας σε υψηλό έτους, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση στα 69,1 δισ. δολάρια.

Να σημειωθεί όμως, πως οι κινήσεις αυτές έπονται μετά από μια ασταθή ημέρα στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Στην συνέχεια, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell απέκλεισε ουσιαστικά την αύξηση των επιτοκίων ως την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας, παρά τις λίγες πρόσφατες ενδείξεις χαλάρωσης του πληθωρισμού.

Γενικότερα όμως, οι έμποροι εξακολουθούν να αναμένουν ότι η μείωση των επιτοκίων δεν θα έρθει τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις τελευταίες τιμές της αγοράς προθεσμιακών συμβολαίων, όπως μετρά ο όμιλος CME.

#Wall_Street #FED #μετοχές #δείκτες #επιτόκια
Keywords
Αναζητήσεις
ypsilotero-anoigma-stin-wall-street-meta-tin-apofasi-tis-fed.htm
Τυχαία Θέματα
Υψηλότερο, Wall Street, Fed,ypsilotero, Wall Street, Fed