Υψηλές αμοιβές από αμερικανικές βιομηχανίες για να βρουν στελέχη

Υψηλότερους μισθούς αναγκάζονται να προσφέρουν οι αμερικανικές βιομηχανίες στην προσπάθειά τους να δελεάσουν τους εξειδικευμένους επαγγελματίες που, για να γίνουν υπάλληλοί τους θα πρέπει να μετακομίσουν από μεγάλη απόσταση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η κατάσταση είναι δύσκολη για τις αμερικανικές βιομηχανίες, καθώς η ανεργία στις ΗΠΑ βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και οι ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό είναι πολλές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, περίπου μισό εκατ. θέσεις εργασίας στις βιομηχανίες

των ΗΠΑ είναι κενές, ενώ η ανεργία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών. Παράλληλα, τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν πως οι Αμερικανοί μετακινούνται για εργασία μέσα στην επικράτεια των ΗΠΑ λιγότερο απ’ όσο μετακινούνταν τα τελευταία 70 χρόνια.

Έτσι, οι βιομηχανίες αναγκάζονται να προσφέρουν όχι μόνο μεγαλύτερους μισθούς αλλά και μπόνους, ενώ δηλώνουν πρόθυμες να καλύψουν το κόστος της μετακόμισης και της εγκατάστασης στη νέα έδρα του ενδιαφερομένου. Και όχι μόνο επεκτείνουν αυτές τις παροχές ως τμήμα των αποδοχών που προσφέρουν, αλλά παράλληλα καταχωρίζουν ειδικές διαφημίσεις για να ενθαρρύνουν υποψήφιους υπαλλήλους τους από μακρινές περιοχές των ΗΠΑ να ενδιαφερθούν.

αμερικανικές βιομηχανίεςΗΠΑυψηλότεροι μισθοίεξειδικευμένοι εργαζόμενοι
Keywords
Τυχαία Θέματα