Υπό πολιορκία το Κίεβο-Ρώσοι κατέλαβαν αεροδρόμιο (live όλες οι εξελίξεις)

Στα περίχωρα του Κιέβου έχει φτάσει ο ρωσικός στρατός, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν διεθνή δυτικα ΜΜΕ το μεσημέρι της Πέμπτης (24/2). Παράλληλα, επίθεση με ελικόπτερα έπληξε την ουκρανική πρωτεύουσα.

Την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας αποφάσισε να επιβάλει στο Κίεβο ο δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS. Εκκενώθηκε μεγάλο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, όπου διέμεναν πολλοί ανταποκριτές.

Μεταδόθηκαν επίσης

πληροφορίες για μάχες στο Τσέρνομπιλ, πόλη κοντά στο Κίεβο.

Το BBC μετέδωσε στις 18.30 ότι η Ρωσία κατέλαβε αεροπορική βάση λίγο έξω από το Κίεβο: «Είναι ξεκάθαρο ότι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την αεροπορική βάση Αντόνοφ, περίπου 15 έως 20 μίλια έξω από το Κίεβο, από νωρίς το πρωί. Το CNN μεταδίδει live από την περιοχή με τα αλεξίπτωτα να είναι διακριτά στην περίμετρο. Η Ουκρανική εθνοφρουρά λέει ότι έχει εξαπολύσει αντεπίθεση. Οπως είχαν προβλέψει οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, η επίθεση εκτυλίχθηκε γρήγορα, ίσως πιο γρήγορα από όσο ανεμένετο. Εχοντας στήσει μια βάση επιχείρησης, αυτό που ίσως αναμένεται πλέον είναι η προέλαση των ρωσικών τεθωρακισμένων ή η χρήση της βάσης για επιθέσεις στο Κίεβο».

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι στην Ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο ακούστηκε σειρά εκρήξεων.

Καπνοί υψώνονται δε πάνω από το κτίριο των Μυστικών Υπηρεσιών στο Κίεβο

Για επίθεση με ελικόπτερα τύπου Mi-8 με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο του Hostomel, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, έκανε λόγο στις 14.00 (ώρα Ελλάδας) το Bloomberg.

{https://twitter.com/WillemBod/status/1496824555591155713}

Οι πληροφορίες δείχνουν ξεκάθαρα πως ο ρωσικός στρατός δεν περιορίζεται στις ανατολικές περιοχές, αλλά επιβεβαιώνεται η ολομέτωπη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι τις επόμενες ώρες θα έχουμε ρωσικό χτύπημα στα κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο του Κιέβου.

Ένα ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε και πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

Δείτε χάρτες που αποτυπώνουν την εισβολή ΕΔΩ

Live όλες οι εξελίξεις

ΡωσίαΟυκρανίαΚίεβοεπίθεσηελικόπτερα
Keywords
Τυχαία Θέματα