Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Βύρωνα

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 15:00 στην περιοχή του Βύρωνα Αττικής, όπως γνωστοποίησε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης σημείωσε, χαρακτηριστικά: «Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πλέον, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την πολύτιμη αρωγή της Πολιτικής Προστασίας και της αστυνομίας δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη

ζωή ή κατοικημένη περιοχή».

Ο κ. Κολοκούρης βρέθηκε στο μέτωπο μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες, ωστόσο δεν κινδύνεψαν από την πυρκαγιά. Από την φωτιά δεν απειλήθηκαν, επίσης, ούτε το παραπλήσιο μοναστήρι ούτε το στρατόπεδο που υπάρχει στην περιοχή.

Παραμένει ισχυρή δύναμη στο σημείο

Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι – έως και επτά μποφόρ – και πρέπει να αντιμετωπιστεί μία πιθανή περίπτωση αναζωπύρωσης.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 5 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών.

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

Στην οδό Αντιστάσεως από το ύψος του Νεκροταφείου ΠαπάγουΣτην οδό Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου από τη Λεωφόρο Αλίμου – Κατεχάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνόΣτη Λεωφόρο Καρέα από το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Αλίμου Κατεχάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνόΣτη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεων από το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Αλίμου ΚατεχάκηΣτην οδό Αναστάσεως από το ύψος της συμβολής με τη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλουφωτιά ΒύρωναςΒύρωνας
Keywords
Τυχαία Θέματα