ΥΠΕΞ-Ισραήλ: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο με ή χωρίς διεθνή υποστήριξη

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ελί Κοέν, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμό του κατά της Χαμάς είτε έχει είτε δεν έχει διεθνή υποστήριξη, προσθέτοντας ότι μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας τώρα θα ήταν λάθος.

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς με ή χωρίς διεθνή υποστήριξη», είπε ο Ελί Κοέν. «Μια κατάπαυση του πυρός στο παρόν στάδιο είναι δώρο για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και θα της επιτρέψει να επιστρέψει

και να απειλήσει τους κατοίκους του Ισραήλ».

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει «αποτελεσματικά και επιθετικά» για να προστατεύσει τους διαύλους της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας.

Σύμφωνα με το Reuters, το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη (13/12) τις μεγαλύτερες απώλειες σε μάχες εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, μετά από παγίδευση στα ερείπια της πόλης της Γάζας, και αντιμετώπισε αυξανόμενη απομόνωση σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς οι θάνατοι αμάχων αυξάνονταν και η ανθρωπιστική καταστροφή επιδεινωνόταν.

Έντονες μάχες διεξάγονταν ταυτόχρονα στο βόρειο και στο νότιο τμήμα του θύλακα, μία ημέρα αφότου τα Ηνωμένα Έθνη απαίτησαν άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι «αμερόληπτοι» βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον αμάχων κοστίζουν τη διεθνή υποστήριξη.

#Ισραήλ #πόλεμος #Χαμάς #ΔΙΕΘΝΗ_ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ #κατάπαυση_πυρός
Keywords
Αναζητήσεις
ypex-israil-tha-synechisoume-ton-polemo-me-i-choris-diethni-ypostirixi.htm
Τυχαία Θέματα