Υπερχείλισαν ο Σπερχειός και ο Αχέροντας- Απεγκλωβίζουν κατοίκους με βάρκες

Μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις και τις σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα και τις υπερχειλίσεις ποταμιών πόλεις και χωριά βρίσκονται κάτω από νερό με τις ομάδες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν κόσμο ακόμη και με βάρκες ή κουβαλώντας τους στις πλάτες.

Δύσκολες στιγμές ζουν οι κάτοικοι στο χωριό Κόμμα της Λαμίας, αλλά και αυτοί που είχαν σπίτια στις παρυφές νότια της πόλης κοντά στο αεροδρόμιο. Οι απεγκλωβισμοί γίνονται με βάρκες.

Το νερό από την υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού,

μπήκε στα σπίτια και χρειάστηκε η επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων και της Π.Ε. Φθιώτιδας, οι οποίοι μαζί με τους πυροσβέστες και την 7η ΕΜΑΚ δίνουν πραγματική μάχη από το πρωί της Κυριακής, για να σώσουν τους κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί και κυρίως τα ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα.

Στο χωριό Κόμμα χτυπούσαν οι καμπάνες και οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας μαζί με τους αντιδημάρχους και το δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο ζητούσαν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία ενώ την ίδια στιγμή χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου ξεκινούσαν απεγκλωβισμούς για να συγκεντρώσουν τους κατοίκους στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Περισσότερα από 30 σπίτια μέσα στο χωριό Κόμμα έχουν πλημμυρίσει καθώς μέχρι τις 8:00 το πρωί η στάθμη των νερών συνεχώς αυξάνει.

Παράλληλα περίπου 25 σπίτια που βρίσκονται στις παρυφές στο νότιο τμήμα της πόλης της Λαμίας κοντά στο αεροδρόμιο μαζί με αναρίθμητες επαγγελματικές εγκαταστάσεις έχουν κυριολεκτικά παραδοθεί στα νερά και οι άνθρωποι που ήταν εκεί εξέπεμπαν SOS από τις 6:00 το πρωί.

Τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας ήταν αδύνατο να προσπελάσουν τον όγκο του νερού και επιστρατεύτηκαν βάρκες του Πυροσβεστικού Σώματος που έφταναν στα σπίτια για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στην περιοχή της Γλυκής όπου καταστήματα και καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν καλυφθεί από νερά ενώ οριακή είναι η κατάσταση και σε άλλα σημεία του ποταμού Aχέροντα.

Ήδη επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου για να διευθετήσουν τα νερά του ποταμού ενώ αρκετά προβλήματα καταγράφονται και σε άλλα σημεία του Δήμου Σουλίου.

κακοκαιρίαπλημμύρεςαπεγκλωβισμόςΛαμία
Keywords
Τυχαία Θέματα