Υπεγράφη η συμφωνία συνεργασίας Ελλάδας-Πορτογαλίας για την Πολιτική Προστασία

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, υπέγραψε στη Λισαβόνα συμφωνία για την παροχή αμοιβαίας συνδρομής και συνεργασία στο πεδίο της Πολιτικής Προστασίας με τον Πορτογάλο υπουργό Εσωτερικών, José Luís Carneiro.

Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως αυτή «σηματοδοτεί τις εξαιρετικές ιστορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας σε διμερές επίπεδο αλλά και εντός ΕΕ. Η εφαρμογή της Συμφωνίας θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη στενή και παραγωγική συνεργασία

που ήδη έχουμε στο πεδίο της Πολιτικής Προστασίας και ειδικά στα θέματα Πρόληψης και Διαχείρισης Κρίσεων Φυσικών Καταστροφών.

Θα συμβάλει να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας στους τομείς της εκπαίδευσης στελεχών και ανταλλαγής γνώσεων και καλών πρακτικών και, βεβαίως, στην παροχή αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση κρίσης.

Η περυσινή αντιπυρική περίοδος ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την Ευρώπη και ειδικά για την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Έδειξε με σκληρό τρόπο ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και ότι καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις επιπτώσεις όπως είναι οι μεγάλες πυρκαγιές.

Μόνο με συνεργασία σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Η απάντηση στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι η ευρωπαϊκή συλλογική δράση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU. Αυτός είναι ο κοινός στρατηγικός στόχος Ελλάδας και Πορτογαλίας ο οποίος υπηρετεί ταυτόχρονα την αξία της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης».

{https://twitter.com/GSCP_GR/status/1613480330853220352}

Πολιτική ΠροστασίαΣτυλιανίδηςΕΛΛΑΔΑΠορτογαλία
Keywords
Τυχαία Θέματα