ΥπΑΑΤ: Αποζημίωση €70/στρέμμα σε παραγωγούς ροδάκινων, βερίκοκων, νεκταρινιών

14:32 6/3/2023 - Πηγή: Reporter

Μετά από ενέργειες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι παραγωγοί βερίκοκων, ροδάκινων και νεκταρινιών στην Ημαθία, την Πέλλα, τη Φλώρινα, τη Λάρισα και την Κοζάνη πρόκειται να αποζημιωθούν με το ποσό των 70 ευρώ ανά στρέμμα.

Πιο συγκεκριμένα, η αποζημίωση αυτή δίνεται λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί λόγω της ενεργειακής κρίσης, ενώ το αίτημα

δέσμευσης του ποσού, προωθήθηκε σήμερα (6/3) από το ΥπΑΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά 246.315 στρέμματα και σε αυτή εντάσσονται όσοι παραγωγοί δεν έχουν λάβει ξανά την αντίστοιχη αποζημίωση.

Στο ίδιο αίτημα περιλαμβάνεται και δέσμευση ποσού για αποζημίωση για τις ζημιές λόγω βροχοπτώσεων το καλοκαίρι στις ίδιες περιοχές για τις ίδιες καλλιέργειες.

Όσοι παραγωγοί είναι δικαιούχοι και των δύο μέτρων θα λάβουν συνολικά 150 ευρώ (70+80 ευρώ) ανά παραγωγικό στρέμμα για τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια και 135 ευρώ (70 + 65 ευρώ) για τα ροδάκινα μεταποίησης.

Το 2ο μέτρο αφορά 177.141 παραγωγικά στρέμματα.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα παραπάνω μέτρα αποζημίωσης στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καταβάλλεται το 50% της προβλεπόμενης αποζημίωσης.

ΥΠΑΑΤαποζημιώσειςΡοδάκιναβερίκοκαΝεκροταφείοστρέμματα
Keywords
Τυχαία Θέματα