Ξέσπασμα Καρανίκα για το μπλόκο στον Κασσελάκη-Αιχμές και για Τσίπρα
«Τα χθεσινά στεναχώρησαν όλο τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά έδωσαν μεγάλη χαρά στη γραφειοκρατία. Τα στελέχη που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις κοινωνικές ανάγκες και στην πραγματικότητα, χαίρονται γιατί δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον σύντροφο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη», ανέφερε ο Νίκος Καρανίκας, μιλώντας στο ΕΡΤNews, σχετικά με την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Καρανίκας υπογράμμισε πως η αλλαγή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναγκαία εδώ και χρόνια: «Τα
Εξηγώντας γιατί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε ότι «προτίμησαν τα μέλη να στηρίξουν τον Στέφανο Κασσελάκη, έναν άνθρωπο που δεν έχει πολλά χρόνια στην Αριστερά, αλλά έχει αγάπη προς την κοινωνία. Ο άνθρωπος ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ για να προσφέρει και για αυτό τον θέλαμε πρόεδρο».
Η αντιπαράθεση με την «ελίτ» της Αριστεράς
Ο κ. Καρανίκας εξαπέλυσε επίθεση στην «ελίτ» του κόμματος, τους οποίους χαρακτηρίζει ως αδίστακτους: «Δεν ήταν αδίστακτοι απέναντι στον καπιταλισμό ή το κράτος, αλλά απέναντι στα μέλη και στη δημοκρατία. Η στάση τους είναι καθαρά μακιαβελική και δείχνει ανηθικότητα».
«Θεωρούν την ιστορία και το κόμμα και την Αριστερά μια δική τους ιδιωτική υπόθεση. Οπότε, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι απλά μέλη διεκδικούν την αλλαγή του σκηνικού στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια αλλαγή που έπρεπε να γίνει από το 2009. Δεν έγινε το 2009. Επέμειναν τα μέλη και οι ψηφοφόροι να γίνει το 2023, Δεν έγινε το 2023. Οδηγηθήκαμε σε πολλαπλές ήττες και προτιμήσαμε, προτίμησαν τα μέλη να στηρίξουν τον Στέφανο Κασελάκη, έναν άνθρωπο που δεν έχει τόσα πολλά ένσημα στο κόμμα, δεν έχει 20, 30 και 40 χρόνια στην Αριστερά, αλλά έχει την αγάπη του προς την κοινωνία. Και ο άνθρωπος ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ για να προσφέρει και με αυτό τον τρόπο είπαμε ότι τον θέλουμε για πρόεδρο, γιατί θέλαμε έναν άνθρωπο με αυτά τα χαρακτηριστικά να ηγηθεί».
Αναφερόμενος στην αποχώρηση μελών και στις ενέργειες για την ανατροπή του προέδρου, σημείωσε ότι «πήγαν σε μια κεντρική επιτροπή που δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες και είπαν «μομφή». Αντί να προχωρήσουν σε μομφή, έκαναν ακύρωση της ιδιότητας του προέδρου. Σαφώς και είναι δολοπλοκία, ραδιουργία.»
Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερα πράγματα
Τέλος, ο Καρανίκας εξέφρασε την ανησυχία του για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν πιστεύω ότι ο Τσίπρας θέλει να ασχοληθεί με τέτοιες κινήσεις, αλλά αν το κάνει, θα καταντήσει να είναι ένας ομαδάρχης. Πιστεύω ότι έχει μεγαλύτερα πράγματα να προσφέρει», σημείωσε.
Ο Νίκος Καρανίκας ολοκλήρωσε τη σκέψη του, τονίζοντας τη σημασία της δημοκρατίας και της εσωκομματικής αλλαγής στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στα μέλη που διεκδικούν το δικαίωμά τους για αλλαγή και στην «ελίτ» που, όπως υποστηρίζει, υπονομεύει τη δημοκρατία στο εσωτερικό του κόμματος.
#ΣΥΡΙΖΑ #Καρανίκας #ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #εσωκομματικές_αναταράξεις- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- «Doctor Odyssey»: Η νέα συναρπαστική δραματική σειρά του Ryan Murphy κάνει πρεμιέρα στο Disney+
- ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες- Η αθέατη τραγωδία του προσφυγικού
- Θρίαμβος Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ με 59,1%!
- Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - Ευάγγελος Βενιζέλος: "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διατυπώνει πάντα μια πρόταση εφαρμόσιμη"
- Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Καθαρή νίκη Ν. Ανδρουλάκη (59,92%) έναντι του Χ. Δούκα (40,08%) - Η επόμενη μέρα
- Πτολεμαΐδα: Τροχαίο ατύχημα λίγο πιο έξω από την πόλη – Έξι άνθρωποι στο νοσοκομείο
- «Ο θρύλος του Παύλου Μελά εις τον Πόντον» – Ένα άρθρο του Αγαθάγγελου Φωστηρόπουλου στο «Βήμα της ΕΛΘ»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας - Επικίνδυνη εβδομάδα για εκδήλωση πυρκαγιών
- Επανέρχεται από αύριο Δευτέρα 14/10 ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας
- Για πόσα φιλοδωρήματα θα κάνει τα... στραβά μάτια η εφορία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Reporter
- Ξέσπασμα Καρανίκα για το μπλόκο στον Κασσελάκη-Αιχμές και για Τσίπρα
- Διεθνής κατακραυγή για ισραηλινή επίθεση σε εγκαταστάσεις της UNIFIL
- Διαμαντοπούλου: Από τη Δευτέρα προτεραιότητα έχει η πολιτική
- Οικονόμου: Απόλυτα ασφαλές το μετρό Θεσσαλονίκης- Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης
- Μελόνι: Απαράδεκτες οι ισραηλινές επιθέσεις κατά της Unifil
- Πέμπτη δοκιμαστική πτήση του Starship- Ιστορική επιστροφή του πρώτου ορόφου
- Με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή η αγορά πετρελαίου
- Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενωμένο και δυνατό μετά τις εκλογές
- Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν 214.000, από 303.000 στον α' γύρο

- Τελευταία Νέα Reporter
- Ξέσπασμα Καρανίκα για το μπλόκο στον Κασσελάκη-Αιχμές και για Τσίπρα
- Διεθνής κατακραυγή για ισραηλινή επίθεση σε εγκαταστάσεις της UNIFIL
- Με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή η αγορά πετρελαίου
- Οικονόμου: Απόλυτα ασφαλές το μετρό Θεσσαλονίκης- Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης
- Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν 214.000, από 303.000 στον α' γύρο
- Πέμπτη δοκιμαστική πτήση του Starship- Ιστορική επιστροφή του πρώτου ορόφου
- Μελόνι: Απαράδεκτες οι ισραηλινές επιθέσεις κατά της Unifil
- Διαμαντοπούλου: Από τη Δευτέρα προτεραιότητα έχει η πολιτική
- Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενωμένο και δυνατό μετά τις εκλογές
- Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Θεσσαλονίκη: 110 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την Τροχαία μέσα σε μία νύχτα
- Προβάδισμα Ανδρουλάκη με 59% έναντι 41% του Δούκα στο 51% των εκλογικών τμημάτων
- Επίθεση με drone στο βόρειο Ισραήλ- Δεκάδες τραυματίες
- Θρίαμβος Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ με 59,1%!
- Κοζάνη: Τροχαίο ατύχημα με τέσσερις τραυματίες
- Ισραηλινός πρεσβευτής: «Ακατανόητο» ο ΟΗΕ να διατηρεί την ειρηνευτική αποστολή UNIFIL στον Λίβανο στη γραμμή πυρός
- Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν αντιπυραυλικό σύστημα στο Ισραήλ
- Στην Αθήνα το συνέδριο MINDS τον Απρίλιο – Για ΑΙ, ασφάλεια, καινοτομία και συνέργειες
- Καιρός: Γενικά αίθριος τη Δευτέρα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή