Ξεπέρασαν τα 10 εκατ. τα κρούσματα Covid-19 παγκοσμίως

Το ψυχολογικό όριο των 10 εκατομμυρίων υπερέβη την Κυριακή ο αριθμός των κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους στον πλανήτη μέσα σε επτά μήνες.

Το ορόσημο αυτό καταγράφεται την ώρα που πολλές χώρες αίρουν τα μέτρα περιορισμού που επέβαλαν, ωστόσο προωθούν λιγότερο ή περισσότερο αλλαγές των κανόνων ως προς την εργασία και την κοινωνική ζωή, που ίσως διαρκέσουν έναν χρόνο

ή και περισσότερο, ωσότου να είναι διαθέσιμο εμβόλιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πολλές χώρες βιώνουν αναζωπύρωση των κρουσμάτων μόλυνσης, γεγονός που εξωθεί τις αρχές να επαναφέρουν εν μέρει τα μέτρα σε ισχύ. Αυτό, προειδοποιούν ειδικοί, μπορεί να επαναλαμβάνεται τους προσεχείς μήνες αλλά και το 2021. Το «καμπανάκι» για το όριο των 10 εκατ. κρουσμάτων έκρουσε προ τεσσάρων ημερών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στην προσπάθειά του να προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, που είχαν λάβει.

Σχεδόν 500.000 οι θάνατοι

Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική και Ευρώπη έχουν επιβεβαιώσει η καθεμιά περίπου το 25% των κρουσμάτων, ενώ στην Ασία και στη Μέση Ανατολική αντιστοιχούν το 11% και το 9% αντίστοιχα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, η οποία βασίζεται σε επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 έχουν πλέον ξεπεράσει τους 497.000, είναι δηλαδή χονδρικά ισάριθμοι με αυτούς που οφείλονται στη γρίπη σε ετήσια βάση.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν τη 10η Ιανουαρίου στην πόλη Ουχάν, στην Κίνα, προτού οι μολύνσεις και οι θάνατοι να παρουσιάσουν ραγδαία αύξηση στην Ευρώπη, μετά τις ΗΠΑ, κατόπιν στη Ρωσία.

Η πανδημία έχει πλέον εισέλθει σε νέα φάση, με την Ινδία και τη Βραζιλία να καταγράφουν πάνω από 10.000 και πάνω από 30.000 κρούσματα μόλυνσης η καθεμία καθημερινά, κάτι που θέτει υπό τεράστια πίεση τα συστήματα υγείας τους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Για να δείτε το «χάρτη» της πανδημίας του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο πατήστε ΕΔΩ

κορονοιόςReutersθάνατοιθάνατοςθάνατοεπιβεβαιωμένα κρούσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα