Ξαναμοιράζεται η τράπουλα στις τράπεζες- Η απόσυρση του ενδιαφέροντος Σάλλα, τα ναι, μεν, αλλά της κυβέρνησης και ο «εθνικός πυλώνας»

Όλα τα σενάρια για ανακατατάξεις στον τραπεζικό κλάδο είναι ανοιχτά. Αυτή είναι η αποκρυπτογράφηση της απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς να αποσύρει την πρότασή της για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

Το θέμα, όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι

στη διοίκηση της Πειραιώς, σερνόταν χωρίς προφανές αποτέλεσμα και όφελος για τον όμιλο. Η κυβέρνηση μετέθετε, όχι ευθέως, για το μέλλον το θέμα, κάτι που όσο διαρκούσε η πρόταση της Πειραιώς, ενδεχομένως και να έπληττε τα συμφέροντα της τράπεζας και μάλιστα σε μία τόσο άσχημη οικονομική συγκυρία. Όσο η κυβέρνηση δεν άνοιγε τα χαρτιά της, τόσο πιο πολύ ανησυχούσαν οι μέτοχοι, από τη στιγμή μάλιστα που η μία προς εξαγορά τράπεζα, η Αγροτική, είχε κοπεί από τα stress tests του καλοκαιριού.

Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η απόφαση της Πειραιώς ανοίγει ένα νέο κύκλο σεναρίων. Χαρακτηριστικά, η αποδέσμευση αυτή μπορεί να φέρει στο ίδιο τραπέζι της επαφής και της συνεννόησης του κ.κ. Μ. Σά

Keywords
Τυχαία Θέματα