Ξαφνικό sell off στα κρυπτονομίσματα- Σε χαμηλό εβδομάδων το Bitcoin

Το Bitcoin υποχώρησε την Παρασκευή (19/8) στο χαμηλότερο επίπεδό του σε περισσότερες από τρεις εβδομάδες, πέφτοντας αρκετά κάτω από τα 22.000 δολάρια εν μέσω ξαφνικού sell off στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η «βουτιά» έρχεται λίγες ημέρες αφότου το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα ξεπέρασε το επίπεδο των 25.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Ιούνιο μετά την άνοδο των αμερικανικών μετοχών.

Διψήφιο ποσοστό πτώσης καταγράφει και το... ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Ethereum, που πλέον έχει πέσει κάτω από τα 1.700 δολάρια.

Η αιτία της ξαφνικής πτώσης παραμένει ασαφής.

«Δεν δείχνει το μοτίβο ενός κραχ, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία δεν ανέκαμψαν αμέσως απότομα, αλλά βυθίστηκαν ακόμη χαμηλότερα τις ώρες που ακολούθησαν», δήλωσε η Σουζάνα Στρίτερ, ανώτερη αναλύτρια επενδύσεων και αγορών στο Hargreaves Lansdown.

Η Στρίτερ είπε ότι φαίνεται ότι το Cardano έκανε την πρώτη «βουτιά», ακολουθούμενο από το Bitcoin και τον Ethereum και στη συνέχεια μικρότερα νομίσματα όπως το Dogecoin.

«Αν και στα 21.800 δολάρια το Bitcoin εξακολουθεί να απέχει πολύ από τα χαμηλά του Ιουνίου κάτω από τα 19.000 δολάρια, η αστάθεια καταστρέφει για άλλη μια φορά την αγορά», επεσήμανε.

«Οι αμερικανικές αγορές μετοχών έχουν υποχωρήσει από την δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed τον Ιούλιο την Τετάρτη, με το βασικό στοιχείο να είναι ότι η Fed πιθανότατα δεν θα τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων έως ότου ο πληθωρισμός εξημερωθεί γενικά, χωρίς να παρέχεται καθοδήγηση ούτε για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων», δήλωσε στο CNBC ο Σάιμον Πίτερς, αναλυτής αγοράς κρυπτονομισμάτων στο eToro.

«Με τη στενή συσχέτιση μεταξύ των αμερικανικών μετοχών και των κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες, υποψιάζομαι ότι η τάση έχει περάσει στις αγορές κρυπτογράφησης και γι' αυτό βλέπουμε το sell off», συμπλήρωσε.

Το Bitcoin και το Ethereum ήταν και την Πέμπτη στα «κόκκινα», αλλά το δεύτερο βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα έχει ανέβει περισσότερο από 100% από τα μέσα Ιουνίου καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια τεράστια αναβάθμιση στο δίκτυό του.

Πάντως, η γενικότερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχασε μέσα σε μια εβδομάδα 115 δισ. δολάρια.

Το βράδυ της Παρασκευής, το Bitcoin κατρακυλά 9,12% στα 21.280,62 δολάρια, ενώ το Ethereum κάνει «βουτιά» 10,12% στα 1.687 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana υποχωρεί 10,59% στα 36,83 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει βαριές απώλειες 13,41% στο 0,459592 δολάριο.

Το Polkadot πέφτει 11,60% στα 7,45 δολάρια, το Dogecoin κινείται πτωτικά 10,89% στο 0,069115 δολάριο και το Shiba Inu υποχωρεί 6,11% στο 0,000013 δολάριο.

κρυπτονομίσματακρυπτονόμισμαBitcoinethereum
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα