Βρίσκει… μικρή υποστήριξη το πετρέλαιο- Σταθεροποιείται το φυσικό αέριο

Μικρή άνοδο καταγράφουν την Πέμπτη (27/4) οι τιμές του πετρελαίου, βρίσκοντας κάποια υποστήριξη μετά τις μεγάλες απώλειες στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις που οφείλονταν στους φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ και αύξηση των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου που μείωσαν τον αντίκτυπο των περικοπών παραγωγής του ΟΠΕΚ.

Οι

τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν 4% την Τετάρτη, επεκτείνοντας τις απότομες απώλειες στην προηγούμενη συνεδρίαση, με τους φόβους ύφεσης να επισκιάζουν μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Μετά τις τρεις πρώτες ολοκληρωμένες συνεδριάσεις της εβδομάδας, το μπρεντ έχει υποχωρήσει 4,9% σε εβδομαδιαία βάση, ενώ το WTI έχει χάσει 4,6%.

«Οι τιμές του αργού παραμένουν υψηλές μετά την πτώση κάτω από το επίπεδο των 80 δολαρίων, καθώς το μεγάλο “χτύπημα” στη ζήτηση έπληξε τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ», δήλωσε ο Έντουαρντ Μόγια, αναλυτής στην OANDA, προσθέτοντας ότι ο ΟΠΕΚ είχε δίκιο που μείωσε την παραγωγή νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το μερίδιο του ΟΠΕΚ στις εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό το 2022/23 στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών, καθώς η πρόσληψη φθηνότερου ρωσικού πετρελαίου αυξήθηκε, ενώ η Κίνα εντείνει επίσης τις αγορές του ρωσικού πετρελαίου Urals.

Η φόρτωση πετρελαίου από τα δυτικά λιμάνια της Ρωσίας τον Απρίλιο θα είναι η υψηλότερη από το 2019, πάνω από 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, παρά τη δέσμευση της Μόσχας να μειώσει την παραγωγή.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,03% στα 75,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,01% στα 77,73 δολάρια το βαρέλι.

Οριακές διακυμάνσεις για το φυσικό αέριο

Οριακά πτωτικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 0,327% στα 38,425 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται, καθώς οι οικονομικές ανησυχίες επανήλθαν στο προσκήνιο και οι taders περιμένουν τα στοιχεία από τις ΗΠΑ για… κατεύθυνση σχετικά με την νομισματική πολιτική τροχιά της Federal Reserve.

Οι συνεχείς πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα βοηθούν τις τιμές του χρυσού, δήλωσε η αναλυτής της StoneX, Ρόνα Ο’Κόνελ, προσθέτοντας ότι η απόφαση για αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ έχει επίσης δημιουργήσει αποστροφή κινδύνου στην αγορά.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,72% στα 2.010,15 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 1,18% στα 25,367 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,44% στα 3,8448 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,06% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1046 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά 0,08% στο 1,2477 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,02% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8855 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟχρυσόςχαλκόςασήμιδολαριοΜΠΡΕΝΤαμερικανικό αργό
Keywords
Τυχαία Θέματα