Βρετανία: Βάζει κανόνες για να γίνει «παγκόσμιος κόμβος» για κρυπτονομίσματα

Η Βρετανία θα μπορούσε να εισαγάγει συγκεκριμένους νόμους που στοχεύουν στη ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων τους επόμενους 12 μήνες, δήλωσε κορυφαίος νομοθέτης στο CNBC.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε τον Φεβρουάριο σχέδια για τη ρύθμιση των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης και άνοιξε τη σχετική διαβούλευση. Η περίοδος διαβούλευσης λήγει στις 30 Απριλίου.

Ο Andrew Griffith, υπουργός Οικονομικών στο Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο συγκεκριμένος

κανονισμός για τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ εντός ενός έτους περίπου.

Δικαιοδοσίες σε όλο τον κόσμο από το Ντουμπάι μέχρι τη Σιγκαπούρη προσπαθούν να τοποθετηθούν ως μέρη φιλικά προς τα κρυπτονομίσματα για να ενθαρρύνουν τις εταιρείες να δημιουργήσουν καταστήματα εκεί.

Οι ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υιοθετήσει σκληρή γραμμή για τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων με τις ρυθμιστικές αρχές τους να εντείνουν τα μέτρα επιβολής κατά των εταιρειών.

Η Βρετανία, ωστόσο, θέλει να τοποθετηθεί ως μέρος για να έρθουν οι εταιρείες κρυπτογράφησης. Πέρυσι, ο Rishi Sunak, τότε υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου και τώρα πρωθυπουργός, δήλωσε ότι η φιλοδοξία του ήταν να κάνει τη Βρετανία «παγκόσμιο κόμβο για την τεχνολογία κρυπτονομισμάτων».

Οι εταιρείες κρυπτογράφησης είπαν στο CNBC ότι θέλουν σαφήνεια γύρω από τους κανόνες και πιέζουν τις κυβερνήσεις να βρουν πλαίσια για τη λειτουργία τους.

Ο Γκρίφιθ είπε ότι η ρυθμιστική προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνδυάσει τόσο τους υπάρχοντες κανονισμούς όσο και τους νέους.

Ο νομοθέτης επισήμανε ότι το Νομοσχέδιο για τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες και τις Αγορές, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος στο Κοινοβούλιο, περιλαμβάνει ήδη ορισμένες διατάξεις για τα κρυπτονομίσματα. Αυτός ο συγκεκριμένος νόμος, ο οποίος δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ, στοχεύει να φέρει τα stablecoin στο ρυθμιστικό πλαίσιο.

κρυπτονομίσματαCrypto
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα