Βρετανία: Σήμερα (25/10) το «ραντεβού» Σούνακ- Καρόλου

Δεκτός θα γίνει σήμερα (25/10) από τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, ο νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, από τον οποίο και θα πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε την περασμένη Πέμπτη από το αξίωμα, θα μιλήσει στους δημοσιογράφους έξω από την πρωθυπουργική κατοικία περίπου στις 10.15 τοπική ώρα (12.15 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα πάει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο.

Έπειτα, ο βασιλιάς θα δεχτεί τον Σούνακ για να του αναθέσει την πρωθυπουργία. Ο Σούνακ θα επιστρέψει στη Ντάουνινγκ

Στριτ και θα εκφωνήσει την ομιλία του στις 11.35 (13.35 ώρα Ελλάδας).

Η πρώτη εμφάνισή του στη Βουλή των Κοινοτήτων ως ηγέτης κόμματος και χώρας αναμένεται το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση με ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή οικονομική πρόκληση», δήλωσε ο Σούνακ. «Χρειαζόμαστε πλέον σταθερότητα και ενότητα. Ύψιστη προτεραιότητά μου θα είναι να ενώσω το κόμμα και τη χώρα μας», τόνισε.

Δεσμευόμενος ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του με αξιοπρέπεια και ταπεινότητα, ανέφερε πως θεωρεί ότι έχει το προνόμιο να υπηρετήσει το κόμμα που αγαπά και να ανταποδώσει στη χώρα του στην οποία οφείλει τόσα πολλά.

Ρίσι ΣουνάκΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣσχηματισμός κυβέρνησηςΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑπρωθυπουργός
Keywords
Τυχαία Θέματα