Βρετανία: «Πτώση» 2,3% στις λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο

Οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό φέτος, καθώς οι καταναλωτές ανέβαλαν τις πληρωμές τους λόγω του βροχερού καιρού, αναδεικνύοντας μια απειλή για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 2,3% τον Απρίλιο, ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters

ανέμεναν μικρότερη πτώση κατά 0,4%.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,7% σε όλους τους τρεις μήνες έως τον Απρίλιο σε σύγκριση με τους τρεις προηγούμενους μήνες μετά από έναν αδύναμο Δεκέμβριο και την περίοδο των διακοπών, αλλά μειώθηκαν κατά 0,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το CNBC.

Ο Κρις Χάμερ, διευθυντής του τμήματος Insight στο British Retail Consortium, επεσήμανε τα φωτεινά σημεία των στοιχείων στα καλλυντικά και τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών.

«Με το καλοκαίρι προ των πυλών και τον πληθωρισμό να πλησιάζει γρήγορα τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας, οι έμποροι λιανικής πώλησης ελπίζουν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη θα βελτιωθεί και οι δαπάνες θα αυξηθούν και πάλι», ανέφερε ο Χάμερ σε σημείωμά του.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη όντως βελτιώθηκε τον Μάιο τόσο στα προσωπικά οικονομικά όσο και στις προοπτικές της ευρύτερης οικονομίας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η GfK την Παρασκευή.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως ο γενικός πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε στο 2,3% τον Απρίλιο από 3,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη. Ωστόσο, η εμμονή στον πυρήνα του πληθωρισμού και στον πληθωρισμό υπηρεσιών οδήγησε τις αγορές να αναβάλουν τα στοιχήματα για την πρώτη μείωση των επιτοκίων της BOE από τον Ιούνιο στον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

#Βρετανία #λιανικές_πωλήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα