Βρετανία: Δίνει €12 εκατ. σε επιχειρήσεις για καινοτόμες πράσινες τεχνολογίες

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει διαθέσει 12,2 εκατομμύρια ευρώ (10 εκατομμύρια £) για επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας και αναπτύσσουν καινοτόμες πράσινες τεχνολογίες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εξάρτησης του Ηνωμένου Βασιλείου από ακριβά ορυκτά καύσιμα.

Ο ένατος γύρος του Energy Entrepreneurs Fund (EEF), που επιδιώκει να προωθήσει νέες καθαρές τεχνολογίες σε όλους τους τομείς της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι

πλέον ανοιχτός για αιτήσεις καθώς η κυβέρνηση προωθεί σχέδια για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία καθαρής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό περιλαμβάνει καινοτομίες για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης στα σπίτια των ανθρώπων και την ανάπτυξη πράσινων μεταφορών – καθώς και την προμήθεια καθαρότερων τρόπων παραγωγής ενέργειας και θερμότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η χρηματοδότηση αναμένεται να υποστηρίξει από 15 έως 20 έργα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τα επιτυχημένα έργα θα μπορούσαν με τη σειρά τους να δημιουργήσουν εκατοντάδες πράσινες θέσεις εργασίας και να ξεκινήσουν επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα αξίας εκατομμυρίων λιρών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ των προηγούμενων αποδεκτών χρηματοδότησης από το EEF είναι η εταιρεία παλιρροιακής ενέργειας Nova Innovation με έδρα το Εδιμβούργο, η οποία αναπτύσσει μια λύση επόμενης γενιάς για τη μείωση του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας παλιρροϊκού ρεύματος.

Ο Greg Hands, υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: «Η καινοτομία μας έχει κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο παγκόσμιο ηγέτη στην πράσινη ενέργεια και την αποζητούμε τώρα για να μας βοηθήσουμε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη ανεξαρτησία καθαρής ενέργειας.

Το Energy Entrepreneurs Fund υποστηρίζει την επόμενη γενιά εφευρέσεων και καινοτομιών για να προωθήσουν φθηνές και αξιόπιστες τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να μειώσουν την εξάρτησή μας από τα ακριβά ορυκτά καύσιμα».

Από το 2012, το Ταμείο Ενεργειακών Επιχειρηματιών της κυβέρνησης έχει χορηγήσει επιχορηγήσεις αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών, υποστήριξε 214 έργα και μόχλευσε περισσότερα από 500 εκατομμύρια λίρες σε ιδιωτικές επενδύσεις – αριθμός που εξακολουθεί να αυξάνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτόν τον ένατο γύρο του προγράμματος 1 εκατομμύριο λίρες από τη χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων λιρών έχει διατεθεί για καινοτόμα ενεργειακά έργα στην Κορνουάλη. Για να είναι επιλέξιμο για αυτή τη στοχευμένη χρηματοδότηση, τουλάχιστον το 75% των δραστηριοτήτων ενός έργου πρέπει να πραγματοποιούνται στα γεωγραφικά σύνορα της κομητείας της Κορνουάλης, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΒρετανίαΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣκαινοτομία
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Δίνει €12,vretania, dinei €12