«Βουτιά» 30% των γερμανικών εξαγωγών στη Βρετανία ελέω Brexit

16:59 2/3/2021 - Πηγή: Reporter

Κατά 30% μειώθηκαν τον Ιανουάριο οι γερμανικές εξαγωγές προς την Βρετανία σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Η πανδημία, αλλά κυρίως το Brexit, οδήγησαν σε αυτή την ισχυρή μείωση.

Η Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας απέδωσε τη βουτιά των εξαγωγών τον Ιανουάριο «στις συνέπειες του Brexit μετά το 2020, το οποίο χαρακτηρίσθηκε από την πανδημία του κορονοϊού».

«Από το 2016 - το έτος που έγινε το δημοψήφισμα

στη Βρετανία - οι γερμανικές εξαγωγές μειώνονται σταθερά», ανέφερε η γερμανική στατιστική υπηρεσία, σχολιάζοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.

«Μακροπρόθεσμα, εκτιμούμε ότι οι γερμανικές εξαγωγές στη Βρετανία θα είναι 10% χαμηλότερες από το επίπεδο που αναμενόταν χωρίς το Brexit», δήλωσε ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου του Κιέλου (IfW).

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2020, οι γερμανικές εξαγωγές στη Βρετανία μειώθηκαν 3,3% σε ετήσια βάση και οι γερμανικές εισαγωγές από τη Βρετανία μειώθηκαν 11,4%.

Πριν από τις 31 Δεκεμβρίου, οι Βρετανοί επιχειρηματίες έσπευσαν να αγοράσουν εμπορεύματα, με την αποθεματοποίηση να οδηγεί σε χαμηλότερη δραστηριότητα αργότερα.

εξαγωγέςΓερμανίαΒρετανίαIfWδημοψήφισμα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα