«Βουτιά» 21,9% για τις ιαπωνικές εξαγωγές τον Απρίλιο

Τη μεγαλύτερη πτώση από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2009 κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Απρίλιο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού καθήλωσε την παγκόσμια ζήτηση για αυτοκίνητα, βιομηχανικά υλικά και άλλα αγαθά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, οι εξαγωγές κατέγραψαν πτώση 21,9% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση. Οι συνολικές αποστολές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2009, ωστόσο ήταν λίγο χαμηλότερη από την πτώση 22,7% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Οι αποστολές προς τις ΗΠΑ

έκαναν «βουτιά» 37,8%, προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 4,1%, προς την Ασία 11,4% και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση 28%.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τα οποία επικαλείται το Reuters, οι εξαγωγές αυτοκινήτων κατέγραψαν πτώση 65,8%.

Αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Οσάκα, Κιότο, Χιόγκο

Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε την Πέμπτη να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις νομαρχίες Οσάκα, Κιότο και Χιόγκο, καθώς τα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό μειώνονται, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα, εξέλιξη η οποία δημιουργεί προσδοκίες για την ανάκαμψη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Στο Τόκιο και σε τέσσερις άλλες νομαρχίες, συμπεριλαμβανομένου του βόρειου νησιού Χοκάιντο, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραμείνει σε ισχύ. Τα μέτρα πάντως ήδη χαλάρωσαν σε πολλές περιοχές της ιαπωνικής επικράτειας.

ιαπωνίαΤΟΚΙΟεξαγωγέςπαγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίσηαυτοκίνηταβιομηχανικά υλικά
Keywords
Τυχαία Θέματα