Βορίδης: Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια στα τρόφιμα

09:52 7/6/2022 - Πηγή: Reporter

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις ευθύνες για τη φωτιά στη Βούλα και τα μέτρα για το ράλι των αυξήσεων στα καύσιμα, μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στον ΑΝΤ1.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, απάντησε ότι το Υπουργείο του είναι έτοιμο για τη διεξαγωγή τους, αλλά όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και περίπου στο τέλος της άνοιξης

του 2023.

Αναφορικά με τις φωτιές που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες και κυρίως σε αυτή της Βούλας, ο κ. Βορίδης είπε ότι καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν δυο διαφορετικά πεδία ευθυνών.

Το πολιτικό που αφορά και το θεσμικό πλαίσιο και το επιχειρησιακό που αφορά τις ενέργειες επί του πεδίου.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι φέτος τα χρήματα που δόθηκαν από το Υπουργείο στην τοπική αυτοδιοίκηση για την αντιπυρική περίοδο, είναι περισσότερα από αυτό που δόθηκαν το 2020 και το 2021.

Τέλος, αναφορικά με την ακρίβεια, δήλωσε συγκεκριμένα για τα καύσιμα ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αφού θα δούμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες θα ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών.

Για την ακρίβεια στα τρόφιμα, είπε ότι πιστεύει πως ο καταλληλότερος τρόπος για να συγκρατηθούν οι τιμές, είναι η ενίσχυση των παραγωγών και στο πλαίσιο αυτό εργάζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Βορίδηςακρίβειαμέτραυπουργός Εσωτερικών
Keywords
Τυχαία Θέματα