Β.Κόκκαλης: Όσα είπε ο Γεωργιάδης για τον Κασσελάκη ήταν αστεία

11:09 7/3/2024 - Πηγή: Reporter

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ σχολίασε τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη, υποστηρίζοντας πως ό,τι λέει ο Υπουργός Υγείας «είναι για γέλια». Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο κ. Γεωργιάδης «μας έχει συνηθίσει σε περίεργες δηλώσεις, όπως αυτές για τα Τέμπη».

Και στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Ο νόμος του 2016 είχε σκοπό να καταπολεμήσει τη διαφθορά και αφορούσε Έλληνες πολιτικούς που έβγαζαν χρήματα στο εξωτερικό μέσω off shore εταιρειών. Δεν εμπίπτει σε αυτό το νόμο ο κ. Κασσελάκης, δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Τόνισε δε, πως «ο νόμος αναφέρει τη λέξη αλλοδαπή. Στην αιτιολογική έκθεση του νόμου λέει ότι με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι τα πρόσωπα αυτά δεν συμμετέχουν όχι μόνο σε μη συνεργαζόμενα κράτη, αλλά και σε κράτη των οποίων το φορολογικό σύστημα είναι ελαφρύτερο έναντι του ελληνικού. Το φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ δεν είναι ελαφρύτερο από αυτό της Ελλάδας» εξήγησε ο κ. Κόκκαλης.

«Πλανημένες και ψευδείς οι εντυπώσεις που δημιουργεί ο κ. Γεωργιάδης, τώρα θέλει να μας πει ο κ. Γεωργιάδης ότι ο κ. Κασσελάκης που είχε εταιρεία στην Αμερική και φορολογείται εκεί έχει θέμα» σχολίασε και κατέληξε ο βουλευτής.

#Κόκκαλης #Γεωργιάδης #ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #εταιρεία #ΣΥΡΙΖΑ #Τέμπη
Keywords
Τυχαία Θέματα