Βιλερουά (ΕΚΤ): «Δεσμεύθηκε» για πληθωρισμό στο 2% το 2025

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αυξήσει ξανά το κόστος δανεισμού, εκτός εάν υπάρξει κάποιο απροσδόκητο γεγονός», δήλωσε σήμερα (23/11) ο Φρανσουά Βιλερουά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

«Εξαιρουμένων των εκπλήξεων, δεν νομίζω ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια. Μια σταδιακή μείωση των επιτοκίων θα έρθει μια μέρα, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί», τόνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο

France 5, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ έχει δεσμευθεί να φέρει τον πληθωρισμό προς τον στόχο του 2% έως το 2025.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας πρόσφατα αντέδρασε στους επενδυτές που στοιχηματίζουν σε μειώσεις επιτοκίων το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, λέγοντας ότι «το επιτόκιο της ΕΚΤ πιθανότατα θα παραμείνει στο επίπεδο του 4% τουλάχιστον για τις επόμενες συνεδριάσεις και τα επόμενα τρίμηνα».

Ωστόσο, ο Βιλερουά αναφέρθηκε επίσης σε μια ισχυρή αντιπληθωριστική τάση τους τελευταίους μήνες και δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να προωθήσει μια ομαλή προσγείωση για την οικονομία, αν είναι δυνατόν.

Την αντίθετη άποψη όμως από τον Βιλερουά έχει ο Γιοακίμ Νάγκελ, κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη (23/11) ότι η ΕΚΤ μπορεί ακόμη να χρειαστεί να αυξήσει ξανά τα επιτόκια.

#Βιλερουά #ΕΚΤ #πληθωρισμός #επιτόκια #ΑΥΞΗΣΗ
Keywords
Αναζητήσεις
vileroua-ekt-desmefthike-gia-plithorismo-sto-2-to-2025.htm
Τυχαία Θέματα