Βαρβιτσιώτης:Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν είναι σημαντική για την επανεκκίνηση του διαλόγου

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα (14/6) στα Παραπολιτικά 90.1, χαρακτήρισε ως εξαιρετικά σημαντική τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, ενώ σημείωσε ότι «Αν και δεν θα λύσει ως δια μαγείας τις διαφορές μας είναι σημαντική για την επανεκκίνηση του πολιτικού διαλόγου μέσα σε ένα πλαίσιο ηρεμίας».

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συνάντησης, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι το ζήτημα της Τουρκίας θα συζητιέται συνεχώς στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί και ελληνικό στόχο καθώς συνιστά μοχλό πίεσης προς

την τουρκική πλευρά. Σε ερώτηση για το αν η συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν μπορεί να επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημείωσε πως δεν θέλουμε να έχουμε μια νευρική Τουρκία στη γειτονιά μας, συμπληρώνοντας ότι η Αμερικανική ηγεσία θα ασχοληθεί πιο έντονα για την τήρηση της ηρεμίας στο Αιγαίο.

Κλείνοντας, για το Κυπριακό, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως η επίλυσή του είναι κομβικής σημασίας για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας. Επεσήμανε, επίσης, πως η επίλυση του κυπριακού είναι ένα διεθνές και, πλέον, ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα για τη λύση του οποίου θα πρέπει να υπάρξει ειλικρίνεια και διάθεση από την τουρκική πλευρά.

ΜητσοτακηςΕρντογάνΒαρβιτσιώτηςελληνοτουρκικές σχέσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαρβιτσιώτης Η, Μητσοτάκη-Ερντογάν,varvitsiotis i, mitsotaki-erntogan