Βαριές... καμπάνες σε όσους δεν τηρήσουν τα μέτρα στις παραλίες

Αυστηρά πρόστιμα που θα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι και τις 20.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα στις παραλίε,ς προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις δηλώσεις του σχετικά με την διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και το άνοιγμα των παραλιών, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε με έμφαση ότι προβλέπεται ακόμα και το σφράγισμα των επιχειρήσεων εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις.

Ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ. και είναι υποχρεωτική η καταγραφή των παρευρισκόμενων.

Οι

επιχειρήσεις δεν επτρέπεται να πωλούν αλκοολούχα ποτά, ενώ έχουν ήδη δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες για τα άτομα που μπορούν να φιλοξενούν και να εξυπηρετούν. Επίσης, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και για το πώς θα τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες ορίζεται στα 4 μέτρα.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ήτοι μπαρ και κυλικεία, θα λειτουργούν μόνο τις υπηρεσίες take-away και με ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών σε αναμονή να ορίζεται το 1,5 μέτρο.

Απαγορεύεται επίσης η ομαδική άθληση με σωματική επαφή, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας τη σημασία του να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής. Τα μέτρα θα περιφρουρηθούν και θα ελεγχθούν με αυστηρότητα, ενώ θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες.

Συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση σημείωσε πως:

Στην πρώτη παράβαση προβλέπεται πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ αναλόγως τα τετραγωνικά και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες

Στη δεύτερη παράβαση προβλέπεται τριπλασιασμός του προστίμου και των ημερών διακοπής λειτουργίας, δηλαδή λουκέτο για 90 ημέρες.

«Αν δεν είσαστε έτοιμοι, μην ανοίξετε!», τόνισε ο κ. Χαραδαλιάς.

Μετακινήσεις

Από Δευτέρα 18 Μαϊου επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών και στην Κρήτη. Η μετάβαση προς τα νησιά θα επιτραπεί στις 25 Μαϊου. Αύριο θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές, προανήγγειλε.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΧαρδαλιάςΠΑΡΑΛΙΕΣπρόστιμα
Keywords
Τυχαία Θέματα