«Τύμπανα» πολέμου στην Ουκρανία: Εκκενώνεται μαζικά το Ντόνετσκ

Σε μαζική εκκένωση της περιοχής Ντόνετσκ κάλεσε ο επικεφαλής των ρωσόφωνων αυτονομιστών, Ντένις Πουσίλιν, καλώντας του κατοίκους της περιοχής να πάνε στη Ρωσία.

Τόνισε πως η Ρωσία συμφώνησε να τους δεχτεί και να τους παράσχει στέγη και φαγητό, ενώ όπως διευκρίνισε προτεραιότητα στην εκκένωση έχουν οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Επίσημα η Μόσχα αλλά και το Κίεβο δεν έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος αλλά όπως είπε αυτόπτης

μάρτυρας του Reuters στο Ντονέτσκ, δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις εκκένωσης.

Σύμφωνα με τον Πουσίλιν, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν λάβει θέσεις μάχης και είναι έτοιμες για τη βίαιη κατάληψη του Ντονμπάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ: «Αυτό που συμβαίνει στο Ντονμπάς, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, είναι πολύ ανησυχητικό και οι ειδήσεις προκαλούν, πραγματικά, ένα αίσθημα συναγερμού και είναι δυνητικά πολύ επικίνδυνη (η κατάσταση)».

Αντίθετα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, έγραψε στο Twitter ότι η κυβέρνησή του αρνείται «κατηγορηματικά» αυτό που αποκάλεσε «ρωσικές αναφορές παραπληροφόρησης». Είπε ότι «η Ουκρανία δεν διεξάγει ούτε σχεδιάζει τέτοιες ενέργειες στο Ντονμπάς. Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στη διπλωματική επίλυση των συγκρούσεων μόνο».

αυτονομιστέςεκκένωσηΝΤΕΝΙΣ ΠΟΥΣΙΛΙΝΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΝτονμπάς
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα