Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών θα είναι Δημοκρατία ή Μητσοτάκης

22:13 1/2/2023 - Πηγή: Reporter

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, των ανισοτήτων και της εκτροπής δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ έθεσε το δίλημμα «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας

ανέφερε τα ακόλουθα:

Ήδη το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης, της εκτροπής και των εκβιασμών. Και τώρα, την απάντηση στο κρίσιμο δίλημμα «με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή», καλείται να δώσει ο ίδιος ο λαός.

Δε θα απαντήσουν σε αυτό το υπαρξιακό για τη χώρα ερώτημα οι 156 βουλευτές της ΝΔ.Θα απαντήσουν τα εκατομμύρια των Ελληνίδων και των Ελλήνων στην κάλπη, έτσι όπως το Σύνταγμά μας ορίζει.

Ο εφιάλτης τελειώνει.

Η Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου θα επιστρέψουν.

Η δικαιοσύνη θα ξαναγίνει ο κανόνας.

Οι ανισότητες, η αδικία, οι παρακρατικές μέθοδοι, η διαφθορά, η αναξιοκρατία, σύντομα θα λάβουν ένα τέλος.

Από την πρώτη στιγμή θα σκίσουμε τις μαύρες σελίδες της αδικίας και του αυταρχισμού. Τέλος στους νόμους της εργασιακής ζούγκλας, της λεηλασίας της πρώτης κατοικίας. Στην ποινική ασυλία των τραπεζικών στελεχών. Στην ασυλία των εταιριών που κερδοσκοπούν σε ρεύμα, πετρέλαιο, τρόφιμα.

Μαζί θα βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα, το ζόφο και την παρακμή.

Θα ξαναχτίσουμε τις βάσεις για μια Ελλάδα της Δικαιοσύνης και της προκοπής.

Μας λένε πολλοί: Αφήστε τη Δημοκρατία και ασχοληθείτε με την οικονομία.

Όμως χωρίς Δημοκρατία δεν υπάρχει οικονομία. Χωρίς Δημοκρατία πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Και χωρίς Δικαιοσύνη δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή και σταθερότητα, δεν υπάρχει ανάπτυξη οικονομική.

Είδαμε και βλέπουμε η αισχροκέρδεια να γίνεται κανόνας.

Οι τιμές στα σουπερμάρκετ να ανεβαίνουν χωρίς μέτρο.

Είδαμε και βλέπουμε τη δημοκρατία να κακοποιείται με βάναυσο τρόπο.

Την ΕΥΠ να γίνεται ΚΥΠ, Καθεστωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, στην υπηρεσία του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Η διαφθορά, η ολιγαρχία, το παρακράτος, η αποστασία, η οικογενειοκρατία το φωτογραφίζουν. Τόσο που όλοι πια γνωρίζουμε ότι το δίλημμα που θέτουμε στον ελληνικό λαό «Δημοκρατία ή εκτροπή», στην πράξη και στην κάλπη θα είναι: Δημοκρατία ή Μητσοτάκης. Και η απάντηση, θα είναι τελικά συντριπτική.

Αλέξης ΤσίπραςεκτροπήΥποκλοπέςακρίβειασταθερότητα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα