Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας

20:07 7/9/2020 - Πηγή: Reporter

Ο Αλέξης Τσίπρας... απασφάλισε και έβαλε φωτιά σε μια σχετικά ήρεμη συζήτηση στη Βουλή για τις συνέπειες της πανδημίας, καθώς επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε "πολιτικό απατεώνα".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους και χαρακτήρισε "πολιτικό απατεώνα" τον Κυριάκο Μητσοτάκη,

λέγοντας πως "η ανάπτυξη που υποσχόσασταν έγινε υπανάπτυξη πριν έρθει ο κορονοϊός", ενώ νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε υπερασπιστεί τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία.

Το ξέσπασμα του Αλέξη Τσίπρα έγινε την ώρα που κατέθετε στοιχεία για το σύστημα υγείας, σύμφωνα με τα οποία οι εργαζόμενοι στην Υγεία ήταν περισσότεροι τον Μάιο του 2019 σε σχέση με τον Μάιο του 2020. Ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε τα στοιχεία που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, γεγονός που εκνεύρισε τον κ. Τσίπρα, ο οποίος του ζήτησε να μην τον αμφισβητεί και τον χαρακτήρισε "πολιτικό απατεώνα".

"Το 15% ύφεση δεν είναι για να πανηγυρίζετε, ούτε για να μας κουνάτε το δάχτυλο", είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει: "Το 15% δεν είναι ένας απλός αριθμός. Είναι λουκέτα και προβλήματα για τους Έλληνες πολίτες. Είναι για να προβληματίζεστε".

Νωρίτερα, σε λιγότερο έντονο ύφος, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, τόσο για την ύφεση της οικονομίας, όσο, όμως και για το άνοιγμα του τουρισμού, σημειώνοντας πως έγινε με λάθος τρόπο και χωρίς τεστ στους επισκέπτες. Αυτός είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός λόγος της έξαρσης της πανδημίας και όχι η ανευθυνότητα των πολιτών, όπως λέει η κυβέρνηση.

Να μειωθούν οι μαθητές στις τάξεις

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική και για το άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας πως γίνεται με προχειρότητα. Ζήτησε τη μείωση των μαθητών στις τάξεις και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν το κάνει, ενώ ξέρει πως είναι σωστό, επειδή δεν θέλει να προσλάβει εκπαιδευτικούς.

"Μοιράστε τις τάξεις των 26 μαθητών στα δύο", είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη και τον κάλεσε να δει πώς αντιμετωπίζει το ζήτημα η γειτονική Ιταλία.

Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να μην παραποιεί τα νούμερα και να προσλάβει εκτός από εκπαιδευτικούς και εργαζομένους στην υγεία.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΤσίπραςΜητσοτακηςΟΙΚΟΝΟΜΙΑπανδημίαύφεσηΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα