Τσίπρας: Η κυβέρνηση ορθώς έπραξε και έκλεισε τα σύνορα

21:09 3/3/2020 - Πηγή: Reporter

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των συνόρων της χώρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «από τη στιγμή που υπήρξε μαζική απόπειρα εισροής στη χώρα, αυτό έπρεπε να γίνει».

Παράλληλα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, o κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις

από την θέση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά άνοιγμα των συνόρων, αναφέροντας πως έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται και να πιστεύουν στην ουτοπία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ακόμη τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να συζητηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα. Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση ορθώς έπραξε και έκλεισε τα σύνορα, ωστόσο σημείωσε αρκετές φορές ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αλαζονική στάση.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Αν το πιστεύει ότι είναι εισβολή γιατί δεν το συγκαλεί. Αισθάνεται αυτάρκεια; Έχουμε μια πολύ επιθετική στάση της Τουρκίας. Αν δεν θέλει το συμβούλιο ας με ενημερώσει τηλεφωνικά. Εγώ έκανα τρία συμβούλια πολιτικών αρχηγών, ακόμα και για το ασφαλιστικό. Αυτή είναι ανεύθυνη στάση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει διπλωματικά το δικαίωμα στο βέτο που διαθέτει

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμα ότι αυτές τις ώρες απαιτείται υπευθυνότητα και όχι επικοινωνιακές φιέστες. «Είμαι έτοιμος να βάλω πλάτη αν αύριο το πρωί υπάρξει σοβαρό σχέδιο αποσυμφόρησης. Θα είμαι εκεί να πείσουμε τις τοπικές κοινωνίες. Θα βάλουμε πλάτη και στην Ευρώπη. Την Τουρκία όλοι την καλοπιάνουν. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι προβλέψιμη. Πρέπει να ζητήσει κυρώσεις για την Τουρκία» τόνισε.

Πρόσθεσε, δε, ότι «η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει διπλωματικά το δικαίωμα στο βέτο που διαθέτει για να πιεστεί η γειτονική χώρα και να αναθεωρήσει την πολιτική της. Δεν αρκεί είπε να αναθεωρηθεί το Δουβλίνο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ακόμη κριτική στην Ε.Ε. για τη στάση της και αναφορικά με την παρουσία της ηγεσίας της στον Έβρο δήλωσε πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε απτό αποτέλεσμα παρά μόνο δηλώσεις που δεν έχουν κάποιο αντίκρυσμα. Όλοι καλοπιάνουν την Τουρκία είπε την ώρα μάλιστα που ανοιχτά παραβιάζει τη συμφωνία με την Ευρώπη για το προσφυγικό.

Τέλος, ανέφερε ότι αν υπάρξει συγκεκριμένο μεταναστευτικό σχέδιο από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει πλάτη.

Πέτσας: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε τίποτα να πει

Δεκατρείς λέξεις χρειάστηκε η κυβέρνηση για να απαντήσει, διά του εκπροσώπου της Στέλιου Πέτσα, στη σημερινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας δήλωσε: «Καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Τσίπρας είχε εξαφανιστεί. Γιατί δεν είχε τίποτε να πει».

Αλέξης ΤσίπραςμεταναστευτικόΣΥΡΙΖΑΔουβλίνοMegaΣτέλιος Πέτσας
Keywords
Τυχαία Θέματα