Τσίπρας – Μητσοτάκης και στη μέση ο Βαρουφάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι αλήθεια πως έκανε αισθητή την παρουσία του στη συζήτηση στη Βουλή για τα εργασιακά, έστω και με… πυροτεχνήματα.

Εκτός από την επιστολή με το στικάκι USB, το οποίο είπε πως περιέχει τις ηχογραφημένες συνεδριάσεις των Eurogroup στα οποία συμμετείχε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, στη διάρκεια της ομιλίας του πέταξε και μία ατάκα που προκάλεσε «καυγά» Μητσοτάκη – Τσίπρα.

Από

το βήμα της Βουλής ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς το 2015 «έδωσε τα πλεονάσματα για να πάρει τα εργασιακά», κάτι που έχει γράψει και στο βιβλίο του που αναφέρεται σε εκείνη την περίοδο.

«Η πρώτη μας διαφωνία για το 2015, τον θυμάμαι να μας λέει "ε, θα τους δώσουμε στους δανειστές τα πλεονάσματα και θα πάρουμε τα εργασιακά"» είπε συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης για να συμπληρώσει:

«Του απαντούσα ότι πρόκειται για στοιχειώδες σφάλμα. Τότε θεωρούσα ότι ήταν σφάλμα, τώρα γνωρίζω καλύτερα, επρόκειτο για πολιτική επιλογή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιάστηκε από αυτή την αναφορά του κ. Βαρουφάκη και αναρωτήθηκε αν έτσι ήρθαν τα πλεονάσματα του 3,5% ή αν υπήρξαν κι άλλες αντίστοιχες ανταλλαγές.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε από την πλευρά του, σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης έχει «αγαπήσει» πολύ τελευταία τον κ. Βαρουφάκη, παρότι τον κατηγορούσε στο παρελθόν ότι κατέστρεψε την Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε τις κατηγορίες και τόνισε πως τα ίδια έλεγε η ΝΔ και περί ανταλλαγής της Συμφωνίας των Πρεσπών με τις συντάξεις, κάτι που όμως το διαψεύδουν όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, πάντως, επέμεινε στις αναφορές του που προκάλεσαν αμηχανία στον Αλέξη Τσίπρα και στη δευτερολογία του λέγοντας «ναι ο Αλέξης Τσίπρας και τα πλεονάσματα έδωσε και δεν πήρε τα εργασιακά».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Αλέξης ΤσίπραςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΓιάνης ΒαρουφάκηςεργασιακάΒουλήΣυμφωνία των Πρεσπών
Keywords
Τυχαία Θέματα