Τσιόδρας: Με μάσκα η επόμενη μέρα- Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται να χαλαρώσουμε

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι πλέον 2534, καθώς ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 17 νέα κρούσματα.

Έγινε επίσης γνωστό πως 2 ακόμα άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Οι νεκροί στη χώρα μας από κορονοϊό είναι πλέον συνολικά 136, με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι πλέον 43.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως η χρήση

μάσκας σε κλειστούς χώρους θα είναι υποχρεωτική όταν αρθούν τα μέτρα, αλλά σημείωσε πως αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να "χαλαρώσουμε" και να μην ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής και κυρίως το πλύσιμο και την απολύμανση των χεριών.

Θα πρέπει επίσης να εξακολουθούμε να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας.

Αν δεν προσέξουμε, μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας.

Σχολεία

Για τα σχολεία ο κ. Τσιόδρας δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες και δεν μίλησε με ημερομηνίες. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει απόφαση για άνοιγμα των σχολείων.

Χαρδαλιάς: Σταδιακά η άρση των μέτρων

"Η τρέχουσα εβδομάδα είναι κρίσιμη, καθώς θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, ενώ θα προετοιμαζόμαστε για την άρση τους", τόνισε από τη μεριά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σταδιακά θα γίνει η άρση των μέτρων τον Μάιο και τον Ιούνιο, τόνισε ο υφυπουργός, ο οποίος υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις την Τρίτη στις έξι το απόγευμα. Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς και άλλοι συναρμόδιοι υπουργοί θα εξειδικεύσουν τις αποφάσεις.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς στάθηκε ιδιαίτερα στην Πρωτομαγιά, λέγοντας πως δεν θα επιτραπούν οι πορείες και οι διαδηλώσεις, ούτε φυσικά και οι εκδρομές.

Όπως τόνισε και ο κ. Τσιόδρας, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, ενώ επισήμανε πως σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επιβάλει και πάλι μέτρα που θα έχει άρει.

Διαβάστε ακόμα:Άνοιγμα της οικονομίας- Μία πρώτη γεύση από το διάγγελμα ΜητσοτάκηΤσιόδραςΕΛΛΑΔΑΚΡΟΥΣΜΑΤΑκορονοιόςθάνατοιθάνατοςθάνατο
Keywords
Τυχαία Θέματα