Τσαβούσογλου: Ξεδιάντροπη και ασυνείδητη η Ελλάδα- Εκείνοι γυμνώνουν μετανάστες

Το «μπαλάκι» στην Ελλάδα ρίχνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με τις εικόνες των ξεγυμνωμένων μεταναστών στις όχθες του Έβρου, τονίζοντας ότι η χώρα μας ευθύνεται για πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι «μόλις την περασμένη εβδομάδα ανασύραμε δύο σορούς μεταναστών από το Αιγαίο. Οι Έλληνες είναι εκείνοι που γυμνώνουν μετανάστες και τους επαναπροωθούν στην Τουρκία».

«Ορισμένοι είχαν πεθάνει από το κρύο. Δυστυχώς οι χώρες της ΕΕ πιστεύουν ό,τι λέει η Ελλάδα και μια τέτοια χώρα όπως η Ελλάδα εξαπολύει κατηγορίες τέτοιου είδους κατά της Τουρκίας» επεσήμανε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «προσπαθεί να δείξει ότι έχει δίκιο ακόμη και στις πιο άδικες καταστάσεις. Είναι ξεδιάντροπος και ασυνείδητος όποιος το κάνει αυτό, όπως η Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε ότι η FRONTEX είναι συνεργός της καταπίεσης της χώρας μας.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Ικόνιο, ισχυρίστηκε ότι είναι σε ισχύ η νόμιμη και δίκαια δύναμη της Τουρκίας σε Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο, Λιβύη και στο Ναγκόρνο – Kαραμπάχ. «Δεν αμφισβητείται κανένα δικαίωμα μας» σημείωσε.

Άμεση έρευνα από ΟΗΕ

Στο μεταξύ, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών προχώρησε σε δήλωση σχετικά με τις σοκαριστικές εικόνες των γυμνών μεταναστών, ενώ υπογράμμισε ότι ζητάει πλήρη διερεύνηση αυτού του περιστατικού.

ΤσαβούσογλουΕΛΛΑΔΑμετανάστεςΈβροςΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα