Τσαβούσογλου: Με την Ελλάδα υπάρχουν θέματα που δεν λύνονται

Συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους η τουρκική πλευρά, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να σημειώνει ότι υπάρχουν θέματα με την Ελλάδα που δεν μπορούν να λυθούν.

«Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορούμε να λύσουμε. Αυτά τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται από τη Λωζάνη. Η ειρήνη επήλθε, αλλά επειδή υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν, προκαλούνται εντάσεις κατά

καιρούς.

Απαντήσαμε στις κινήσεις τους στην Αν. Μεσόγειο. Η ένταση συνεχίζεται. Έχουμε διαφωνίες στο Αιγαίο. Τα προβλήματα δεν επιλύονται σε μία συνάντηση. Ξεκινήσαμε εκ νέου τις διαβουλεύσεις. Επιπλέον, η περσινή άφιξη του Δένδια στην Άγκυρα έφερε το άνοιγμα 25 άρθρων όπου έχουν να γίνουν ακόμα διάφορα. Όλα αυτά είναι σημαντικά ζητήματα που θα βελτιώσουν τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» και είπε ότι η Τουρκία με 9 πλοία και 9 υποβρύχια θα γίνει μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη, ενώ είχε αφήσει αιχμές και για την Ελλάδα.

ΤσαβούσογλουΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα