Τσάπαλος: Τελευταία παράταση στα POS-Δεν συνδέονται λόγω κακού σήματος

12:26 1/3/2024 - Πηγή: Reporter

Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μαζί με την ΑΑΔΕ, αποφάσισε την παράταση για 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση του σημαντικού έργου της διασύνδεσης των POS συστημάτων με τις ταμειακές μηχανές, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν τεχνικά προβλήματα.

O Όμηρος Τσάπαλος εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών , ξεκαθάρισε την Παρασκευή (1/3) μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι αυτή είναι και η τελευταία παράταση στα POS.

Στην συνέχεια, απάντησε επίσης και σε κάποια σχόλια «λύνοντας»

απορίες τηλεθεατών:

Έτσι λοιπόν, ο ίδιος ανέφερε ότι η αίτηση για το voucher έχει εγκριθεί αλλά αλλά δεν έχει πάρει τα χρήματα για την επιταγή. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αναβαθμίσει ο ίδιος το σύστημά του, να το εγκαταστήσει δηλαδή ο τεχνικός και στη συνέχεια να προσκομίσει το voucher και να πάρει τα χρήματα.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις σε ανοιχτούς χώρους ο κ. Τσάπαλος ανέφερε ότι η τράπεζα πάροχος του POS δεν μπορεί να «συνδεθεί» λόγω του κακού σήματος στα δίκτυα G του ίντερνετ, υποστηρίζοντας ότι όντως κάποιες φορές μπορεί να υπάρχει παροδικό πρόβλημα στη συνδεσιμότητα αλλά τελικά η διασύνδεση αυτή γίνεται.

Επίσης, επεσήμανε πως οι επιχειρηματίες - αν δεν είναι ικανοποιημένοι- μπορούν να κάνουν έρευνα αγοράς και να αλλάξουν πάροχο.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι εντός του μήνα θα κυκλοφορήσει και νέο τερματικό στην αγορά, το All in One – ταμειακή και POS μαζί, με το οποίο δεν χρειάζεται διασύνδεση.

Συνολικά μέχρι τώρα η αναβάθμιση των συστημάτων βρίσκεται στο 85% πανελλαδικά, και μέσα στον Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί και στο υπόλοιπο 15%.

#ΤΣΑΠΑΛΟΣ #ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ_ΤΥΠΟΥ #ΓΡΑΦΕΙΟ_ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ #voucher #POS
Keywords
Τυχαία Θέματα