Τσακλόγλου: Το επίδομα μητρότητας συμφιλιώνει τον εργασιακό και οικογενειακό βίο

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στη σημαντική οικονομική βοήθεια που θα παρέχεται μέσω του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες μητέρες, τις μη μισθωτές και τις αγρότισσες.

«Αυτό που κάναμε στην προηγούμενη τετραετία ήταν ότι επεκτείναμε χρονικά το επίδομα

μητρότητας για τις μη μισθωτές στους 9 μήνες και τώρα αυτό που ερχόμαστε να κάνουμε είναι να κάνουμε και για τις μη απασχολούμενες και τις αγρότισσες» δήλωσε ο κ. Τσακλόγλου.

Ακόμη, στην συνέχεια πρόσθεσε πως το επίδομα αυτό που δίνεται για πρώτη φορά και θα είναι αφορολόγητο θα αφορά όσες είναι ασφαλιστικές ενήμερες.

«Σε περίπτωση που δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερες η αντίστοιχη πλατφόρμα τους βγάζει ένα μήνυμα η αντίστοιχη πλατφόρμα που τους λέει είτε ρυθμίστε ή πληρώστε» είπε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τονίζοντας ότι μέχρι 100 ευρώ οφειλής θεωρείται ότι κάποια γυναίκαι είναι ενήμερη.

«Από εκεί και πέρα πρέπει να εξοφλήσει το ποσό ή να το ρυθμίσει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου δεν υπάρχουν εισοδηματικά όρια καθώς πρόκειται για ένα ασφαλιστικό επίδομα και όχι για ένα προνοιακό.

«Οι αυτοαπασχολούμενοι καταβάλλουν μια εισφορά που παλαιότερα ήταν 10 ευρώ, που κάλυπτε μόνο τον κίνδυνο της ανεργίας. Εκείνο που διαπιστώσαμε ήταν ότι υπήρχε περιθώριο να δοθούν και τα χρήματα τα αντίστοιχα, ώστε να καλυφθεί και αυτή η περίπτωση της μητρότητας, το οποίο και κάναμε» είπε ο κ. Τσακλόγλου λέγοντας ότι πέρυσι επίδομα λοχείας εισέπραξαν περίπου 5.000 γυναίκες.

#ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ #Επίδομα_μητρότητας #εργασιακός_βίος #ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
tsakloglou-to-epidoma-mitrotitas-symfilionei-ton-ergasiako-kai-oikogeneiako-vio.htm
Τυχαία Θέματα