Τρίτη καλύτερη χρονιά σε εισροές κρυπτονομισμάτων το 2023

09:08 9/1/2024 - Πηγή: Reporter

Τα επενδυτικά προϊόντα που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα παρουσίασαν εισροές 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθ' όλη τη διάρκεια του 2023, καθιστώντας το έτος που μας αποχαιρέτησε το τρίτο καλύτερο με βάση δεδομένα που χρονολογούνται από το 2017.

Το 2020 είχε καταγράψει εισροές 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το 2021 είχε φτάσει τα 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της CoinShares .

Οι εισροές για το 2023 ήταν 2,7 φορές υψηλότερες από αυτές που παρατηρήθηκαν το 2022, σηματοδοτώντας μια σημαντική ανάκαμψη για τη συγκεκριμένη

κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Η πλειονότητα αυτής της ανάκαμψης σημειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο, συμπίπτοντας με τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) γινόταν πιο δεκτική στην εισαγωγή ETFs Bitcoin που βασίζονται σε spot στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σύνολο του ενεργητικού υπό διαχείριση (AuM) παρουσίασε αύξηση 129% κατά τη διάρκεια του έτους, φτάνοντας τα 51 δισεκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022.

Το Bitcoin σπάει ρεκόρ με 87% μερίδιο εισροών

Το Bitcoin, όπως επισημαίνει το CryptoPotato, φαίνεται να κερδίζει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών, όπως αποδεικνύεται από τα τελευταία ευρήματα της CoinShares, τα οποία έδειξαν ότι τα επενδυτικά προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που επικεντρώθηκαν στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα προσέλκυσαν εισροές 1,9 δισεκατομμυρίου δολαρίων, που αντιπροσωπεύει το 87% των συνολικών ροών.

Αυτή η κυριαρχία στις εισροές είναι η υψηλότερη στην καταγεγραμμένη ιστορία, ξεπερνώντας την προηγούμενη κορύφωση του 2020, όταν το Bitcoin συγκέντρωσε το 80% των ροών και έφθασε στο χαμηλότερο σημείο το 2017 με μόλις 42%.

Πάντως, δεν ήταν όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά αισιόδοξοι, καθώς ορισμένοι επενδυτές κατεύθυναν 60 εκατομμύρια δολάρια σε short θέσεις στο Bitcoin, προβλέποντας πιθανή πτώση της τιμής του.

Εν τω μεταξύ, το Ethereum παρουσίασε ανάκαμψη στις εισροές, φτάνοντας τα 78 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, παραμένει σε υστέρηση σε σύγκριση με το σύνολο των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων (AuM), καθώς αντιπροσωπεύει μόνο το 0,7%.

Το Solana, από την άλλη πλευρά, επωφελήθηκε από τον δισταγμό των επενδυτών προς το Ethereum, λαμβάνοντας εισροές συνολικού ύψους 167 εκατομμυρίων δολαρίων, που ισοδυναμούν με το 20% του AuM. Κατά την ίδια περίοδο, τα XRP και Cardano συγκέντρωσαν εισροές 18 εκατομμυρίων δολαρίων και 14 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 24% και το 20% των AuM τους.

Επιπλέον, τα Polkadot και Litecoin κατέγραψαν ετήσιες εισροές 6 εκατομμυρίων και 3 εκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελούν το 16% και το 2% των AuM τους, αντίστοιχα.

Οι πρωταθλήτριες χώρες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν τις υψηλότερες εισροές, συνολικού ύψους 792 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο αυτές αντιστοιχούσαν μόνο στο 2% των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων (AuM).

Αντίθετα, η Γερμανία κατέγραψε τις πιο σημαντικές εισροές στο 22% του AuM, με τον Καναδά και την Ελβετία να ακολουθούν στενά με 15% και 13% αντίστοιχα.

#Crypto #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
triti-kalyteri-chronia-se-eisroes-kryptonomismaton-to-2023.htm
Τυχαία Θέματα
Τρίτη, 2023,triti, 2023